Julen i bilder

Tog bilder från pappas kamera:


Snö :)


Klär granen






Smygfoto


Julklappsutdelning




Hasse fick också paket


Bamse oxå såklart


Hasse lånar Bamses leksak som han ändå inte gillar


Rådjur i trägårn


Min julafton

Har haft en lugn och skön jul och för en gångs skull så blev det en vit en,va visst 8 (!) år sen vi hade en vit jul sist.

Själva julafton började med att jag steg upp vid cirka halv 9. Jag tycker det är så himla mysigt att stiga upp och granen står och lyser. Jag klär alltid granen kvällen innan julafton och så står den där så fin när jag stiger upp. Åt julskinkesmörgås till frukost,alltid gott. På förmiddan gick jag bara runt och mös och sen började jag göra mig fin och så togs alla julklappar fram. Vid 12 va det dags för dopp i grytan,vi äter då kokt kött till och farmors egengjorda korv. Vi va hos min farbror och hans fru som alltid för de har störst plats. Vid denna tid är det min familj,farmor,min kusin och hans fru och mina två små kusinbarn och farbror och hon då. När vi hade ätit och hjälpt till med disken gick jag hem en runda. Vid tre va det dags att gå in där igen för att fika och titta på Kalle. Mina två andra kusinbarn som är i min ålder va här då och så fick vi en del paketer. Men det va mest mina små kusinbarn som fick. När alla åkt hem gick jag och då va min bror här igen och för första gången körde vi paketleken. Vann inget paket :/ Sen va det dags för de riktiga paketen och då fick jag desto fler. Fick bl.a lyktor,morgonrock,handdukar,hundbok med dvd,fondueset,lite tomtar mm. Blev glad för allihop. Klockan sju va det mat igen och denna gång va vi inne hos farmor och åt. Tyckte inte maten va så himla god coh så va jag fortfarande mätt från all annan mat. När maten va uppäten gick vi hem och tittade lite grann på tv sen va det läggdags.

Julen va som sagt bra och även dessa två dagar efter,men nu börjar jag tycka det är lite långtråkigt att va här. Finns ju inte så mycket att göra så dagarna bara flyger iväg. Men snart är det nyår och då ska jag ner till Skåne och fira med några som Zandra känner. Blir nog kul hoppas jag 


Dan före dan

Tänka sig att imorgon är det redan julafton. Dagarna går så himla fort. Idag har jag dammsugit lite efter att pappa tjatat,måste ju trots allt hjälpa till med städningen nu när jag bor hemma.

På förmiddan va jag,Kennerth och Emma och gav farmor sin julklapp. Hon blev glad av bara själva paketet,papperet va så fint tyckte hon. Men hon blev ännu gladare när hon öppnat det. Hon fick ett tomtepar som ska va på golvet. Min farmor har flest tomtar av alla,skulle tro att hon säkert har 300 stycken. Det är alltid lätt att köpa julklappar till henne,för även om hon har så många så blir hon alltid glad när hon får nya till samlingen.

Jag fick middag av henne sen;köttbullar och potatis och kokta äpplen med grädde till efterrätt. Riktigt gott va det,som alltid när man äter middag hos henne.

För en stund sen julbadade jag Hasse. Det va inte det lättaste,men till slut vande han sig lite och stod rätt stilla. Han såg dock inte klok ut när han va blöt. All päls som brukar stå åt alla håll va nu klistrad mot kroppen...

Ikväll ska jag klä granen och då brukar jag få riktig julkänsla. Sen ska vi spela Bingolotto som vi alltid brukar göra dan innan julafton. Kan ju alltid hoppas man vinner nåt :)


Bild från förra julen


Hemma på landet

Sitter och har lite halvtråkigt här hemma. Mamma jobbar dagarna innan julafton,pappa är ledig men för tillfället är han nere i stan och fixar lite och så ska han hämta mamma på jobbet. Tur att de har internet iaf,så det inte blir så långtråkigt:)

Igår va mamma,Kennerth, Emma och jag på julmarknad. Vi trodde det skulle va utomhus så mamma sa till oss att klä oss varmt, men när vi kom dit visade det sig att det va inomhus, så vi hade klätt oss i onödan. Mamma bjöd på fika (inte världens godaste,utan det va rätt torra kakor)

dag har jag varit hos tandregleringen och de satte på lite mer lim på tråden som jag har på baksidan. Sen gick jag några ärrenden åt min gamla farmor. I eftermidda har jag varit ute rätt mycket. Det har varit en väldigt solig och fin vinterdag :)

Har suttit och tittat på lite bilder som pappa har på datorn här:


Tror detta va första gången jag va hemma med Hasse. De andra två hundarna är Bamse som är familjens hund och Lufsen som är farmors hund.


Också en rätt gammal bild på Hasse


Jag och Hasse,och Bamse där nere i hörnet


Imorgon åker jag..

..hem för att fira jul. Ska bli rätt skönt faktiskt. Får se om jag bloggar nåt mellan all mat som ska ätas ;)
Har börjat ta fram kläder som ska med,inte helt lätt att veta vilka kläder jag är sugen på att ha på mig när jag är hemma,men blir säkert att jag går runt i mjukisbyxor hela tiden ändå..

Va och tränade Easyline nu på förmiddan. Jag tog ut mig rätt rejält och svetten bara rann av mig. Detta va sista gången jag tränar för detta året,men blir förhoppningsvis en hel del promenader när jag är hemma.

När jag kom hem slog det mig att jag inte lagt undan julklapparna som jag slagit in. När jag kom innanför dörren hade Hasse givetvis tagit ut en del från kassen och han hade öppnat sin julklapp den lilla rackarn. Som tur va så hade han inte öppnat någon annans iaf :)

I eftermidda blir det att se film och bara slappa. Några kompisar pratade innan om att åka pulka men de har inte hört av sig så det blir säkert inget. Jag är lika glad för det :)

Va ju hemma hos Zandra och åt julmat igår. Väldigt god mat hade vi och sen en maaassa godis.
Vi såg Bonde söker fru också och jag tycker Thilde och Stefan är bland det sötaste par jag sett.
Vi spelade oxå mitt spel "Trodde du ja", riktigt kul va det :)


Säger God Jul och Gott Nytt År redan nu, så har jag det sagt!!


Mitt hår

Jag gillar faktiskt att ha mörkt hår. Tycker jag ser äldre ut. Kom på att jag inte lagt upp nån riktigt bra bild på håret så tänkte göra det nu!!




Lägger även upp bild på hur jag såg ut innan:




Den översta bilden är dock tagen på kvällen då det är mörkare. Men det är ändå en stor skillnad


6 månader

..blir Hasse idag :) "Firade" honom med lite godis och det tackade han inte nej till! Skönt för honom att jag är hemma idag för det har jag inte varit mycket denna veckan. Vi har suttit med den förbaskade rapporten, men nu är iaf den gemensamma delen klar. Väntar bara på att jag ska få meddelande om att jag behöver komplettera min individuella del. Igår skrev vi klart det sista och sen va jag på stan med Zandra och Cissy, fikade först och sen gick vi i en massa affärer. För en gångs skull köpte jag minst, köpte bara ett paket till paketleken som vi ska ha hemma på julafton. När vi varit i stan va vi hemma hos Zandra och tittade på Bonde söker fru. Blir helt varm i hjärtat av all kärlek :)

Idag har jag städat undan en hel del och det behövdes verkligen. Måste ut till Samarkand sen och köpa mat till Hasse, så han slipper svälta :P Hinner nog med en lite längre promenad med honom sen, gäller bara att klä sig varmt idag.

Idag är det btw bara 1 vecka kvar till julafton. Herre jisses vad tiden springer iväg.


Grattis Lill-fisen. Denna bild är från den första veckan efter jag köpt honom och han har verkligen växt och blivit större :)


Helgens bravader

Så har ännu en helg flugit iväg.

Fredagen blev som sagt lugn. Åt god mat hos Cissy och Kent och så såg vi Idol-finalen. I den långa pausen hade vi julklappsleken. Blev lite "bråk" om en mugg som Zandra hemskt gärna ville ha,men hon fick den som tur va,annars hade hon säkert blivit arg!! Jag fick minsann fyra paketer: Te,en kul med en snögubbe i,Othello och en ljuslykta. Tyckte det va bra att Erik vann iaf

I lördas steg jag upp strax efter åtta för att vid nio börja plugga tänkte jag. Blev dock inte särskilt mkt utav det,för hade inte så värst mycket motivation. Blev en härlig promenad på förmiddan.

På kvällen hade vi vårt lilla julbord. Va mysigt och gott. Förfestade sen i en lägenhet i huset mittemot. På Sivans va det alldeles för lång kö,så vi gick till Stenladan istället. Va trevligt där inne,fast inte så jättebra musik. Snackade med några killar utanför som vi träffat inne. Till slut hamnade vi hemma hos mig och vi satt och snackade fram mot morgontimmarna. Killarna va inte härifrån och de visste inte riktigt vägen till kompisen de skulle sova hos så de fick slagga här. Typ kvart i sju hamnade vi i säng. Jag och Alena i min säng, en i soffan och en på luftmadrassen som jag fått leta upp. Sov till elva ungefär,men va ändå rätt så pigg.



Jag och Alena gick sen upp till Sofie och åt bakispizza,mycket gott. Vid tre åkte jag och Zandra för att titta på Luciatåget i domkyrkan. Va lite segt att sitta där,men jag höll mig vaken. Va och åt på Akropolis sen,gottigt. Efter det va vi hemma hos Cissy och Kent och drack glögg och åt en riktigt god cheesecake,väldigt god den också. Satt och spelade spel också och hade det riktigt mysigt.

Idag har jag suttit på bibblan 8-18,så är rätt trött nu. Ska ta och slänga i mig nåt ätbart och sen se sista avsnittet av Ullared. Sen ska jag skriva och läsa lite för att sen hoppa i säng tidigt...


Brunett är hett ;)

Har varit hos frissan i nåra timmar nu på eftermiddan. Ville våga att färga hela håret istället för att bara göra slingor. Så nu sitter jag här och är liite mörkare än jag tänkt mig,men är väl bara för att jag inte vant mig än. Fint är det iallafall :)

På förmiddan va jag på VFU:n och pratade med min handledare och gick igenom mitt reflektionsblad. Hon hade i princip bara positivt att säga om mig och hon trodde att jag skulle bli en jättebra förskollärare :) Fick även en liten present som va ett ljusfat med två ljus och godis,så fint så. Kändes lite dumt att inte jag gav nåt. Men oftast har det varit så att jag gett saker utan att få nåt tillbaka och det känns nästan ännu dummare. Glad och rörd blev jag av presenten iallafall :)

Sen va jag en sväng på stan med och köpte paketer till paketleken som vi ska ha ikväll. Ska till Cissy och Kent och äta och se Idol-finalen :) Jag köpte även de sista julklapparna som va till mina kusinbarn och så köpte jag alkohol tills imån. Vi ska ju ha julbord nåra stycken från klassen och så ska vi ut och röja på Sivans. Va ett bra tag sen nu.


(Bild på frillan kommer när jag orkar ta någon)


Ha ha..

Har tv4 på i bakgrunden och lyssnade lite på nyheterna. När personen va färdig sa hon:"Det va allt,ta det kallt och ha en bra dag". Visste inte att de kunde va så roliga de där nyhetspresentatörerna,men tydligen så försöker de iaf :)

Tänkte jag skulle läsa mina gruppmedlemmars rapporten. Men två av dom har skickat de i docx-fil och jag som har Windows 07 kan inte läsa det och den sista hade inte skickat över huvudtaget. Så började plocka lite med tvätten och väntar bara på att de ska skicka texterna. Annars blir det inte kul..


Det går bra nu

Va och tränade Easyline med Zandra innan och det va faktiskt rätt kul. Va inte särskilt peppad innan,men det är så med mig ibland; jag tror att en del saker ska va jobbiga och tråkiga, men så visar det sig sen att det inte är det. För er som inte vet så är Easyline olika gymmaskiner som man ska göra i 30 sekunder sen snabbt byta till nästa. Det finns inga vikter på,utan bara luftmotstånd. Det gör att man själv bestämmer hur tungt det ska va, ju fortare man gör övningarna desto tyngre blir det. Emellan alla stationer är det andra sorters övningar, som till exempel step på bräda. Svetten bara rann och röd som en tomat blev jag!!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Började med att ringa min handledare,men hon va upptagen med att ha samling så hon ringde upp en timme senare. Bestämde att hon ska maila över alla kort jag tagit på barnen och att jag ska komma och gå igenom reflektionsbladet på torsdag. Blir lite mysigt för de skulle visst ha nån form av luciafirande då oxå :) Sen va jag och fikade med Zandra på stan,alltid mysigt. Och så har jag jobbat en sväng oxå. Jobbigt när det är 26 barn att hålla reda på..

Börjar se fram emot lördag då jag och tjejerna nedanför+Jessica ska ha julbord och sen ska vi ut på Sivans :) Va faktiskt ett tag sen jag festade nu,sist va Halloween,så det börjar bli dags nu!


Mååndag

Var rätt skönt att det va ledig dag idag,så jag kunde sova lite längre. Vaknade vid 8-tiden och steg upp 20 över,men det va fortfarande väldigt mörkt. Jag vill ha snö och minusgrader nångång. Det är ju ändå december!!
Gick iaf ut med Hasse en runda och sen åt jag frukost. Vid halv tio satte jag mig för att skriva på rapporten och jag är nu nästintill klar.

Annars har jag jag inte gjort mycket alls idag. Det är det som är så skönt med hemma-skrivar-dagar. Det tar inte lång tid att skriva och när man är klar kan man göra vad man vill.

Cissy kom förbi nu och fråga om jag ville följa med på promenad,så ska ta och göra mig iordning nu så vi kan gå :)

Så va det fredag igen

Känns som veckorna mest består utav måndagar,tisdagar och fredagar. Men det är alltid lika kul/skönt med fredagar. Idag va det då sista dagen på VFU:n,känns ändå rätt skönt,men va konstigt att packa ihop alla saker som jag haft där. Men jag måste åka tillbaka dit nästa vecka,för min handledare har varit sjuk hela veckan och vi måste gå igenom mitt reflektionsblad. En av dom som jobbar där tycker jag är rätt konstig. Under hela tiden har hon knappt pratat med mig och jag har fått känslan av att hon inte gillar mig. När jag skulle gå sa jag att jag tackar för mig. Då sa hon typ bara att jaha,ja du har varit här i 4 veckor nu och hon sa inte ens att det varit kul att ha mig där eller nånting. Även om hon inte tyckt det så kunde hon iaf sagt det. Men aja,de andra är trevliga :)

När jag kom hem ka jag mig i soffan med Hasse en stund och somnade en liten stund. Alltid lika skönt att slumra lite. Sen gick vi en promenad och han fick ett ryck att han skulle springa. Cissy brukar springa lite med honom visst och han tycker det är så himla kuul :)

Ikväll kommer Zandra,Cissy och Kent hit och jag ska laga lite mat sen ska vi kolla Idol. De är så nyfikna på vad vi ska äta men det talar jag inte om. Något gott blir det iaf :)

Imorgon blir det pluggskrivande. Sen prata Zandra om att vi skulle ha myskväll och hyra film och så. Det gillar jag

På söndag ska jag åka hem en runda. De vill tydligen träffa Hasse mer än de vill träffa mig ;) Närå,de vill väl träffa mig oxå. Ska hem till bror och sambon och göra julgodis och slå in julklappar och sånt.

Mycket mys nu innan jul :)


Min Hasse

Var inne på Hasses uppfödares hemsida. Brukar gå in där ibland och läsa vad som händer där nere i Skåne. Stötte på detta från dagboken:

"Hoppas ni har läst i gästboken om Hasse, alltid lika roligt när det går bra och särskilt för en sådan liten stackare. All heder åt hans Matte Camilla som lyckats lösa knutarna för honom så han får ett lyckligt liv!!!" (rednecksdogs.se).

Så kul att läsa :) Kommer inte ihåg om jag skrev så mycket om hur Hasse va innan,men kan göra det igen. När Hasse va runt 8 veckor så va det en familj som va och tittade på honom. Barnen i familjen tog genast upp honom och ville gosa,men de lyckades att tappa honom rätt ner i golvet så han sprang skrikandes i väg ocg gömde sig. Uppfödaren ville därför inte sälja honom till dem,eftersom Hasse nu inte litade på dem. När andra kom för att titta på honom sprang han och gömde sig och de ville inte ta chansen med honom för han va inte som de hoppades. De ville inte ha någon hund som bara sprang och gömde sig. Vet inte hur många som va och tittade på honom,men Hasse litade iaf inte på några. När jag sedan såg Hasse och bestämde mig för att åka och hälsa på honom va han rädd för mig också. Men när jag hade lite godis så kom han iaf fram och han verkade gilla mig. Jag vågade ta chansen och tänkte att om jag bara gav honom tid så skulle han nog bli en helmysig hund. I början ville många komma och titta på Hasse,men han va rädd för främmande människor och om någon kom sprang han genast under sängen. Men jag vande honom vid att det kom folk och till sist slutade han att gömma sig. Nu är han världens goaste hund,även om han kan va extremt busig ibland. Ångrar inte att valde att ta hand om honom.


Mitt lilla busfrö :)


RSS 2.0