Gott nytt år!

Idag är det sista dagen på detta året. Detta firar jag,Zandra,Jörgen,Cissy och Kent i Z&J´s fina lya. Ska bli kul att se hur de har fått det. Sist när jag lämnade den stod det massa kartonger överallt och fanns inte så jättemycket möbler. Vi ska iaf äta massa go mat och spela spel. Jag står för efterrätten så hoppas den blir bra.

Nästa år hoppas jag blir minst lika bra som detta. Ska njuta av sista året som student (!) och hoppas det blir massa trevliga fester. Jag har inte något direkt nyårslöfte men kanske träna mer och äta nyttigt.

Från förra nyår när vi firade i Skåne


Min jul

Är hemma i Växjö igen sedan ca 1,5 tillbaka. Min jul har varit rätt lugn och skön. Inget speciellt hände utan den gled förbi stillsamt. Fick massa grejer bl.a. bäddvärmare,påslakan,salladsskål,parfym,Kvarteret Skatan,pengar mm.

På juldan ramlade farmor och slog i huvet, men det verkade inte så farligt utan hon va relativt pigg. Men på annandan va hon inte alls bra utan det fick bli ambulansen fast hon inte ville egentligen. Hon trodde att hon kunde vila sig i form. Jag fick åka med i ambulansen och det va första gången jag åkte i detta fordon. Tur att det inte va värre eller att det va jag själv som va dålig. Efter massa prover och röntgen på höften som hon hade ont i konstaterades att hon haft en liten hjärnskakning men hon fick ändå stanna till igår. Nu ska hon ha hemhjälp några gånger om dan. Rätt fantastiskt att hon klarat sig från det tills nu, hon är ju ändå 92 år.

Innan jag åkte hem hälsade jag på ett av mina kusinbarn som flyttat till en större lägenhet för4 månader sen. Det va en riktigt fin lägenhet de hade. Jag fick både god mat och så fick jag smaka teet som hon fick i julklapp av mig, skulle nog köpt det till mig själv också..

Armvärk

Har hjälpt Zandra och Jörgen att flytta idag så nu har jag ont i bicepsen vill jag lova. Men får se det som ett träningspass för det va nästan bättre träning än gymet :P Stor och fin lägenhet va det iaf så det blir kul att se när det blir färdigt sen.

Imorgon åker jag hem till mitt kära bonnaland för att fira jul. Ska bli skönt att koppla av lite och bara mysa. Började med hemtentan igår och har gjort 2 av 5 frågor så jag kan nog släppa den lite. Men tar med lite pluggrejer ifall ifall jag får långtråkigt :P Men det tvivlar jag nästan på. Ska stanna hemma strax innan nyår för sen åker jag hem hit och firar nyår i Zandras och Jörgens lya, kommer bli kalas!


Kort besök

Idag har jag inte gjort mycket alls. På förmiddan löste jag Melodikrysset. Brukade ofta lösa det med mamma när jag bodde hemma. Men idag va det första gången jag löste det helt själv. Det va rätt lätt idag med bara julsånger. Skickade in det så får se om man vinner. Första pris är ett badlakan och andra-elfte pris ett armbandsur, så jag hoppas verkligen jag vinner, haha. Va och tränade på gymet i eftermiddags och det va riktigt skönt. När jag kom hem och precis duschat så ringde det på dörren. Då va det mamma och pappa, så där stod jag i badrock. Hade pratat med mamma på förmiddan att de pratat om att åka till Växjö, men att det nog inte skulle bli nåt för att det snöade så mycket. Så jag trodde inte att de skulle komma, men det gjorde de ju. Hasse tycker alltid det är så roligt att få besök. De stannade inte så länge. De hade köpt en julklapp till mig, hihi. Ja om en vecka så går man bara runt och myser och tittar igenom sina presenter.


"Jullov"

Hade sista skoldagen idag, heldag, 8-16 (skulle sluta 17 men körde på så vi fick sluta en timme tidigare). Det va en aning fnittrigt och okoncentrerat sista timmen, men det är ju inte så konstigt. Det va förresten lite fnittrigt på morronen också, skulle bl a sortera knappar och  låta som olika djur. Tur att ingen såg oss.. Nu är jag helt slut i huvet och orkar inte ta mig för nånting. Blir att ligga i soffan ikväll (som alla andra kvällar mao). Dagboken går visst ikväll och jag har velat se den i hundra år, passar perfekt.

Känns inte alls som man har "jullov" för på måndag får vi ut en hemtenta. Vet inte alls hur stor den är eller vilka frågor som ska komma. Får se det på måndag helt enkelt och se hur mycket man ska skriva innan jul.

Bonde söker fru

Ikväll är det final i Bonde söker fru. Cissy och Kent kommer hit och ser det med mig. I början av denna säsongen kunde jag knappt titta på det för jag tyckte att vissa som va med va så himla pinsamma. Men nu har jag sett det ett par veckor i rad. Det är lite charmigt ändå. Blir roligt att se vilka de väljer till slut.

Ledig dag

Hemma från skolan idag ju. Tog sovmorgon och det va riktigt skönt, fast känner mig rätt slö ändå. Haha,drömde att jag va ihop med en kille och va jättekär,va en underbar känsla. Men tyvärr är ju inte den drömmen sann. Barnen på fritids frågade mig igår hela tiden om jag va kär i nån, svarade till slut att jag är kär i jultomten, haha. Försökte  lura i dem att det jag är gift med honom. "Men varför har du inte dina tomtemorskläder på dig då". "Hon kanske tycker det är pinsamt". Haha, de är för goa.

Värsta med lediga dagar är att man ibland blir rastlös. Har försökt läsa lite, borstat Hasse och tränat honom i att sitta och ligga om vartannat,han är jätteduktig. Sen blir det att jag hamnar vid datorn hela tiden. Men här händer ju inte så jättemycket egentligen..

Skön eftermiddag

Jobbade på bra som vanligt i studiegruppen så det blev en ledig eftermiddag. Har delat upp lite så är lediga imorgon med, gött. Ska jobba sen och så ska jag träna aerobics. Denna vecka lär det nog inte bli inställt pga sjukdom för de har bytt instruktör.

Igår slutade dagen med att jag blev på riktigt dåligt och tråkigt humör. Stressade från jobbet för att jag skulle gå på lucia med gänget i domkyrkan. Men när jag kom fram va det fullsatt och de satt där inne och jag fick inte komma in, trots att jag försökte. Hade jag bara varit nån minut tidigare hade det kanske gått. Kändes riktigt surt och tråkigt, men det va bara att åka hem. Åkte hem till Zandra och Jörgen för att äta julbord. Försökte bli av med mitt sura humör, men ibland har jag svårt att släppa saker. Är lite komiskt egentligen att bli sur för en sån simpel sak men lucia va nåt jag hade sett fram emot att få se. Fick se det på TV iaf även om det inte är riktigt samma sak.


Frusen

Har varit hemma en liten stund från hundträffen. Tycker Hasse är så duktig och det va skönt att det inte fastnade så mycket snö mellan tassarna idag. Mindre skönt va att en hund kissade på mitt ben så mina gråa byxor blev gulfläckiga,usch. Fast det gjorde inte så mycket, de skulle ändå slängas i tvätten, men ändå äckligt. Känner mig fortfarande lite frusen. Skulle egentligen åkt till gymet men känner inte för det,så skippar det. Ska lägga mig i soffan sen och se nån film tror jag. Håller på och steker köttbullar som vi ska ha imån på vårt lilla julbord. Innan ska vi gå på lucia i domkyrkan, kommer bli mysigt.

Igår hade jag en lugn kväll för mig själv. Det va nog tur att jag va själv också för va inte på så jättebra humör. Ibland är det inte kul att va tjej, ni fattar säkert vad jag menar. Tittade på Så mycket bättre och sen började jag titta på Sex and the city men orkade inte titta klart på den, slocknade vid elva tiden

En vecka kvar av skolan nu, blir väl lika intensiv som förra. Men sen är det jul. Köpte färdigt alla julklappar igår, tycker inte jag köpt så roliga i år, men det är inte så lätt alla gånger. Hittade även en bolero som jag ska ha till min klänning på nyår, kommer bli så fin så


Lite uttråkad

Har inte så mycket att göra idag, eller orkar i alla fall inte ta tag i nåt. Bjuder därför på en lista om det nu är någon som är intresserad av att läsa den.

1. Du har en dag på dig att spendera en miljon. Vad köper du?
En lägenhet, en resa, make over av mig själv

2.Vad är det äckligaste du någonsin ätit/råkat stoppa i dig?
Hmm, kommer inte på nåt

3. Har du råkat skicka ett pinsamt felsms?
Tror inte det..

4. Har du firat jul utomlands någongång?
Nej. Tycker faktiskt det är mysigast att fira här hemma i Sverige

5. Pratar du med dig själv?
Vet inte, men pratar ofta med Hasse ;)

6. Skulle du skönhetsoperera dig om du erbjöds gratis ingrepp?
Näe det tror jag inte

7. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?
Matte, fysik, kemi

8. Hur såg du ut på högstadiet?
Hemska konstiga kläder, typ en orange kofta med en grön polo under kommer jag ihåg. Nu hatar jag de färgerna. Hade blont spikrakt tråkigt hår. Blek, osminkad

9. När skrattade du sist så att du fick ont i magen?
Minns inte riktigt, skrattar ofta rätt hysteriskt ;)

10. Ska du på någon studentfest i sommar?
Nä, tror inte jag känner någon som tar studenten

11. Vad är det konstigaste du har sjukanmält dig för?
Har bara sjukanmält mig när jag varit sjuk

12. Om du bara fått följa en blogg, vilken hade du valt?
Vet inte riktigt, någon rolig

13. Vem är den mest kända person du har träffat?
Har inte träffat någon så där face to face, men har sett Morgan, Ola-Conny, Ladies Night gänget, The Ark, Bert Karlsson ;) Alltså de kändaste i världen, hahaha

14. Hur brukar du reagera om internet ligger nere?
Blir sjukt irriterad och sur

15. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Något med champinjoner eller majs. Får jag det hos nån jag inte känner äter jag ofta för att va artig. Potatismos kan jag ha väldigt svårt för om det är klumpar i. Just detta bjöd mitt ex på, men då va jag ärlig och sa att jag hade svårt för det. Fråga bara min stackars mamma om hur petig jag va med att det inte skulle va några klumpar i...

16. Har du några stora planer detta nya år?
Hmm, plugga som vanligt, bli mer vältränad och finna den stora kärleken, haha

17. Vad tror du att du gör om 5 år?
Jobbat några år på en förskola, har en pojkvän som jag precis flyttat ihop med i en fin lägenhet, hehe

18. Pratar du i sömnen?
Vet inte, men när jag va liten gjorde jag ofta det. Väckte hela familjen en gång och skrek "ahhhh, spiiiindlar"

19. Vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu?
Spelar mycket julmusik eller låtar från Så mycket bättre, älskar Mikrofonkåt och Logiskt, bl a

20. Slutligen, en uppgift. Lägg upp din somrigaste bild!

Från i somras när vi va iväg en helg. Helt underbart va det

Idol-finalen

Igår va vi hemma hos Johan och Sara va oxå med och tittade på Idol-finalen. Hade det jättetrevligt och drack gott vin och åt ost och kex. Tyckte inte jag drack så mycket, men idag när jag vaknade kände jag mig jätteseg och nästan lite småbakis, fast jag sov i och för sig lite oroligt och vaknade flera gånger inatt, kan berott på det oxå. Tillbaka till finalen: hade inte direkt någon favorit i år, så tyckte det va helt okej att Jay vann. Men Minnah gjorde vinnarlåten tusen gånger bättre tycker jag. Sen tycker jag det är lite fel att Jay åkt dit för droger men det rycks bara på axlarna åt det, men bara att hoppas att han lägger av med det.

Idag ska jag bara ta det lugnt och plocka undan lite. Sen i eftermidda ska jag in till stan och köpa de sista julklapparna och titta lite.


Typ helg

För fjärde gången denna veckan steg jag upp tidigt för att sitta med studiegruppen. Imorgon slipper jag som tur är det för en i gruppen kan inte så vi ska träffas på tisdag istället. Vi har verkligen jobbat bra och betat av en hel del uppgifter så har bara två uppgifter kvar som ska redovisas i januari. Drömde till och med om gruppen inatt, då är det nästan lite illa. Men jag gillar verkligen vår grupp för vi jobbar på samtidigt som vi har roligt och snackar en massa. En är gravid så vi kommer ofta in på det ämnet; någon cravings, kan du ligga på mage, namn på barnet ????etc etc. Känns väldigt avlägset med barn för min del, men det är ju inte så konstigt. Fast sen har jag ju min lilla bebis Hasse!


Stress

Vi har väldigt mycket att göra nu i skolan och långa dagar har vi. Men vi va effektiva i vår studiegrupp idag så vi hann göra klart seminarieuppgiften tills imån idag på förmiddan. Så i eftermidda har jag förberett lite inför det vi ska skriva imån som är till seminariet på torsda. Sakerna överlappar verkligen varandra hela tiden, men det är ju inte så lång tid kvar tills jul då jag ska vila upp mig lite. Ska även ta en paus från pluggandet i eftermidda och jobba. Hoppas bara barnen är lugnare än dom va igår, noll respekt för mig. Men oftast brukar dom va lugnare på denna skolan av nån anledning. Sen brukar dom alltid skämta om att jag heter Vikarie, Heeej Vikariiiieee. Sen ikväll ska jag träna aerobics ikväll, om det inte är inställt som det va förra veckan, det hoppas jag inte.

Svengelska

Har lunchrast och försöker fördriva tiden på facebook. Skrattade gott åt denna härliga svengelska:

and 3 andra vänner now have the nya profilen. xD

Sleepy sunday

Idag är det tröttsamt väder, riktigt mulet och grått. Särskilt Hasse är trött idag, sover så gott i soffan. Jag har städat av lite snabbt så slipper man det i veckan. Hade ändå inte hunnit/orkat det för vi går riktigt långa dagar i skolan nu.

Idag är det hundträff igen, men tror vi skippar det för igår fastnade jättemycket snö på Hasses ben så han ägnade den mesta tiden åt att bita loss snön. Sen blev han irriterad på hundarna som inte lät honom va ifred när han gjorde det, hehe. Tror det är lugnast om vi stannar hemma faktiskt. Nästa vecka ska de byta plats till ett ställe som är mycket närmre så då kommer vi nog gå dit. Istället för hundträffen ska jag gå och svettas på gymet. Måste komma igång lite bättre med träningen igen..

Idag är det ju förresten 2:a advent. Men i år har jag ingen form av adventsljusstake

Köksstädning

Hallå där kött och blåbär ;)

Idag har jag storstädat köket vilket verkligen behövdes men nu glänser det jättefint där.

När jag vaknade i morse var klockan fem över halv nio, tyckte det va lite konstigt för det va jättemörkt ute. Sen när jag tittar på en annan klocka va hon bara fem över halv 8. Så på nåt konstigt sett har klockan ställt om sig själv inatt. Låg iaf kvar och drog mig en timme till ungefär.

Jag och Hasse ska gå och leka med Campushundar sen. Han kan behöva springa av sig lite och som tur är älskar han snön. Var och köpte ett hundtäcke/väst till honom igår. Först va jag på ÖoB, men de hade bara tjocka och fula, sen va jag på Tassar & Morrhår, men de va alldeles för dyra, den billigaste kostade 389 så det tyckte jag va för mycket. Tog en chansning och åkte till Rusta och då hade de precis en sån som jag letat efter och kostade bara 99 kronor, perfekt pris och bra satt den oxå! Så nu ser Hasse ut som en liten tuffing när han är ute och går

Så ser den ut, fast den sitter inte riktigt likadant på Hasse


Finally friday

Halli hallå!

Har skickat in min hemtenta nu, så nu har jag helg. Är lite osäker på om jag fått med allt som ska va med i hemtentan, men det återstår att se. Är ju inte värre än att man får göra komplettering. Ska gå och hämta hemtentan som jag och Zandra skrev ihop och en annan uppgift. Hoppas båda är godkända så man slipper och tänka på det nu i helgen. På måndag börjar en ny kurs, matte och av schemat av döma så verkar det bli två rätt intensiva veckor innan jul. Sen har vi en hemtenta över jul, usch säger jag bara. Men jag ska verkligen försöka att inte tänka på skolan i helgen.

Helgen blir lugn. Hade funderingar på att åka hem, men kände att det kunde va rätt skönt att bara va här hemma och pula och städa lite och slappa massa. Idag är det riktigt fint vinterväder så hoppas det blir det i helgen också

Ola-Conny, Morgan och jag, Tycker det är rätt komiskt att Morgan tittar bort när vi ska ta kort


Seg råtta

Har fått nog av hemtentaskrivande för idag. Men är klar med första uppgiften ändå så nu får andra uppgiften vänta tills imorgon och fredag. Vill bara att det ska gå fort så det kan bli fredageftermiddag, vill ha helg!
Ska på vattengympa med Zandra sen. Hoppas det blir kul, fast det är inte min favoritledare direkt, han är så himla tråkig. Sen ikväll blir det TV- slapp, ska se om Julkalendern är nåt att ha i år. Brukar inte va så roliga, annat va det när man själv va liten; Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös, Sunes jul..

RSS 2.0