Valborg

Idag har jag redan tränat zumba. Klockan 8 steg jag upp för att träna 9.30. Var rätt trött för jag hade svårt att somna och sen vaknade jag vid sju. Men när vi väl kom igång blev jag pigg och nu känns det skönt. Älskar verkligen att träna zumba och låtarna är så bra!

Ikväll börjar vi med fördrink, sen ska vi äta gott på Båtsmannen, sen efterdrink och sen skulle vi visst avsluta kvällen på Terassen. Ska dock försöka ta det lite lugnt med drickandet, orkar inte va seg imorgon, hehe. Kommer iallafall bli mycket skoj och fint väder är det också!


Ny frisyr

Igår va jag och klippte mig och gjorde slingor. Är alltid nervös när jag ska till frissan, men jag blev grymt nöjd.



Är ljusare i verkligheten och det känns ovant för det är flera år sen jag va ljus så blir lite förvånad när jag tittar mig i spegeln, hehe. Och äntligen fattade frisören hur jag ville ha luggen, det brukar de inte och det brukar bli fel.

Idag är det kungligt bröllop, det måste man ju se, hehe. Är alltid kul att se hur klänningen, frisyren och allt ser ut. I eftermidda ska jag till Ljungby för att att byta bil. Min har varit på service så har kört mamma och pappas bil. Sen ska jag hem till Zandra och plugga lite och äta och så

Påsken

Har haft en lugn påsk hemma på landet. Underbart varmt och härligt har det varit och har fått lite färg. Har hjälpt till lite med att kasta in ved, rensat lite ogräs och så. Men har unnat mig till att va lat. Ser att det börjat komma mer moln nu och det ska bli lite svalare, men det gör inte mig nåt.

Kändes lite konstigt att farmor inte var med och firade påsk i år. Hälsade på henne två gånger men tråkigt nog trivdes hon inte alls. Kan förstå henne för rummet var jättetråkigt och de andra som bodde där var så sjuka så de kunde hon inte prata med. Så blir väl att åker hem snart, bara hoppas så hon blir bättre så hon klarar sig


Glad påsk

Idag kör jag hem till föräldrarna och stannar där tills måndag. Ska bli oerhört skönt att fira påsk på landet och bara koppla av. Alltid skönt att va på landet när det är vår och sol för det ska det bli. Blir massa mat och godis också och som vanligt kommer man väl gå upp massa.

Ska sitta ute i solen här och bara slappa och sen ska jag baka en kaka och ha med mig så de blir glada där hemma. Sen ska jag packa ner allt som behövs. Svårt att veta hur mycket kläder och så man ska ha med sig.

Önskar alla en GLAD PÅSK!


Onsdag

Har suttit och skrivit referenser till mitt och Zandras arbete. Blev en hel del med alla böcker och föreläsningar. Nu sitter jag och vet inte vad jag ska hitta på. Köpte godis som Kennerth och Emma ska få. Är rätt svårt att låta bli det, hehe. Va även och hämtade ut mitt pass, herregud vad hemsk jag såg ut, haha. Va mycket folk hos polisen. Jag hade nummer 88 och när de hade 87 va det ingen som hade det så de tryckte förbi, men sen kom det en tant som sa att hon hade 87. Bara det att hon hade 07!! Så hon fick snällt vänta, precis som alla andra.

Var och tränade zumba också. Tog det lite lugnare idag för har känt en liten smärta i insidan på högra vaden. Nu blir det iaf vila en vecka för att jag ska fira påsk. Men får ta och gå lite promenader.

Igår va Cissy hemma hos mig efter att vi tränat på gymmet. Jag bjöd på mat som inte va så jättegod och sen gick vi en promenad. Ikväll ska jag hem till henne och det blir nog grillat. Sen ska vi se finalen av Sveriges mästerkock. Jag håller på Louise!

Min farmor

En stor förebild för mig är min farmor. I augusti fyller hon hela 93 år, två dagar innan mig. Året jag föddes fyllde hon 70 så alla undrade om jag skulle komma på hennes dag, men jag valde att ha en egen dag två dagar senare. Hon har alltid varit pigg och glad och väldigt positiv. De senaste åren och hon dock åldrats mycket, särskilt det senaste året. Hon körde bil tills hon nästan var 85 år, skaffade valp när hon var 85 och har alltid hållit på och bakat och sytt massa. Om hon någon gång hamnat på sjukhus så har hon inte velat stanna kvar där. När jag va hemma sist va hon inlagd för hon hade ingen känsel i händerna (trodde det berodde på medicin) och så hade hon ont i axlarna. Hon va inte hemma länge innan hon blev inlagd igen, pga av en infektion i kroppen och de va rädda att hon skulle få lunginflammation om hon låg hemma. Nu är hon piggare igen men inte tillräckligt pigg för att va hemma. De har bestämt att hon ska in på ett korttidsboende i ca två veckor och denna gång vill hon det även själv. Så hon är inte hemma i påsk när jag kommer men kommer besöka henne var hon än är.

Känns konstigt att hon helt plötsligt har blivit i behov av så mycket hjälp. Hon har alltid velat klara allting själv och har varit väldigt envis. Men sen har jag givetvis förstått att hon inte alltid kommer att vara så pigg för även hon åldras ju. Hon blir ju ändå 93 år och det finns människor som bara är 70 som är mycket sämre än henne. Jag hoppas bara att hon fortsätter att leva några år till och att hon kommer va någorlunda pigg och slippa ha ont.

Jag hoppas jag kommer va lika levnadsglad som min farmor när jag blir äldre. Det sista jag vill är att bli en gammal surtant som klagar på allt, men risken finns för ibland känns det som jag redan börjat, haha.


Sommarvärme

Idag är det typ sommarvärme, blev vääldigt varm när jag gick med Hasse nu. Men det är så svårt med vad man ska ha på sig. Även om solen är varm så är det kallt i skuggan. Men kan inte säga annat än att det är underbart.

Hela helgen bestod av plugg med Zandra. Vi började i lördags hemma hos mig samtidigt som vi passade Indus. Hann med att göra annat kul också som promenader och god mat. Avslutade kvällen framför tv:n. Grannen hade världens fest så det vibrerade typ i väggarna. De va ute och grillade och rätt va det va så va det en kille som klättrade över staketet och tog mina stolar. Gick då ut och sa att de kunde fråga först nästa gång. De verkade tycka att jag verkade arg men jag blev bara så paff när han klättrade över. När jag hade gått med Zandra till bussen så hade vält min grill så det inte gick att sätta den upp. Men när jag vaknade igår så hade jan fixat den inatt så det va ju schysst iaf.

Igår va vi hos Zandra och pluggade. Gjorde färdigt uppgiften på förmiddan, är bara lite småfix kvar med den. På eftermiddan tränade jag zumba och Zandra gick promenad med Hasse. Sen när jag kom tillbaka började vi plugga på en annan uppgift men sen gick vi istället ner till stan och åt mjukglass. När Jörgen kom hem åkte vi och handlade och åt thai och tittade på film

Idag har jag fortsatt att plugga men också suttit en del i solen. Får se om jag pluggar mer eller låter det va till en annan dag.

Glad matte, glad hund

Idag skiner solen och då är både jag och Hasse glada. Tänk vad lite sol kan göra!

Var och fixade pass på förmiddan. Jämte mig va det ett litet barn som skulle ta kort, hon var kanske 1,5 år. När pappan drog för draperiet börjar hon gråta och skrika jättehögt. Både pappan och mamman försökte avleda henne men inget hjälpte, stackare. När jag skulle ta kort sa hon "jag hoppas du inte skriker lika mycket", "jag ska försöka sa jag". Kortet blev jättehemskt; dubbelhaka, blek, trött och platt tråkigt hår. Men det får la duga, visar ju inte pass så ofta som tur är.

Tänkte ta och städa undan lite här och påskpynta lite grann. Sen blir det en promenad runt Trummen med Hasse. Ikväll är det grillning hos Cissy och Kent. Blir nog väldigt trevligt och hoppas solen skiner då också. Va på systemet och köpte rosé och några cider. Bland det bästa med sommaren är fanta och rosé, så himla gott!

Musikalen igår var jättebra förresten, lite lång, men det gjorde inget. Borde verkligen gå oftare på sånt!

Teater/musikal

Ikväll ska vi gå och se Annir på Växjö teatern. Ser fram emot det. Såg på lokal nyheterna för ett tag sen att de skulle ha en levande hund med på scen så det blir spännande. På tal om hund så är min väldigt pipig idag. Vet inte om det är en löptik i närheten eller vad det är, jobbigt är det iaf. Innan teatern ska vi äta mat ihop. Är hungrig redan nu men får ta ett äpple så länge så jag slipper va vrålhungrig!

Sommarjobb

Igår fick jag veta att jag får sommarjobb :) Är samma som förra året, alltså sommarfritids. Fast i år är det på en annan skola. Ska jobba 5 veckor och det känns lagom för då är jag ledig massa också. Sen är det ett härligt jobb där man kan va ute massa med barnen samtidigt. Känns väldigt skönt att ha det fixat så slipper jag oroa mig för det!

Pass

Vi ska ju på bussresa till Tyskland i början på maj. Var tvungen att ha pass då. Skaffade ett när jag skulle till Tyskland på klassresa i 9:an och jag var helt säker på att det skulle hålla i 10 år. Hittade inte det här hemma så mamma fick sätta igång och leta där hemma bland alla papper och skit som jag av nån anledning sparar (nångång ska jag ta tag och slänga massa grejer). Visade sig iaf att det hade gått ut 2009 för det varade bara i 5 år eftersom jag var under 18. Så det blir att skaffa ett nytt, kanske lika bra det för jag såg verkligen hemsk ut på det gamla minns jag. Får försöka att åka utomlands mer nu då!

Milla hör illa

Idag när vi va i skolan sa Zandra till mig: Sen ska jag jobba, jippi säger man då eller iaf när lönen kommer. Jag hörde helt fel och hörde döden istället för lönen. Man säger inte jippi när döden kommer! Så fel det kan bli ibland.


Underbara vårvärme

Idag är det toppenväder verkligen. Hoppas de är ute när jag ska jobba sen. Har balkongdörren öppen men hade varit skönare om det varit sol. Grannen har massa kompisar hos sig som Hasse skällt på lite. Pratade med honom lite, verkar trevlig..

Märks att det är vår nu för är massa folk ute. Har en del roligt inplanerat också. På torsdag är det teatern Annie, på fredag grillning hos Cissy och Kent, plugg och mys med Zandra hela helgen+början på andra veckan. Sen är det ju påskvecka så blir en del häng med Cissy och sen ska jag hem till landet för att fira påsk. På valborg ska vi ut och äta och sen fortsätta hos Zandra och Jörgen. Den sjunde maj ska vi till Tyskland och sen har vi bokat sommarstugan i början på juni! Tjoho, det är så här jag vill ha det, med grejer inbokade!


Igår hade vi förresten grillpremiär hemma hos mig :)


Solig dag

Idag är det härlig sol i Växjö, dock blåser det fortfarande mycket. Men det va detta vädret jag vill haft förra helgen när jag va hemma på landet. Men men ska försöka att njuta ändå. Va på en liten promenad med Hasse nu efter lunchen, kanske att jag går längre senare i eftermiddag.

På förmiddan va jag på Grand samarkand. Köpte regnställ för hade 20 % på hela köpet och jag behövde ett nytt. Köpte även ett par chinos. Blev överlycklig för att jag fick på mig ett par, brukar inte passa. Men de satt helt okej så de fick följa med hem :)

Annars ska jag dammsuga och fixa lite. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, men det blir nog bara en hemmakväll med Hasse.


Bushund

När jag kom hem hade Bus-Hasse varit framme och tagit en Läkerol-ask som låg på soffbordet. Det låg tabletter över hela golvet, men älv som inte det va bara asken han hade tuggat på. Drog en suck men sen får jag skylla mig själv som inte plockar undan bättre. Han hade även bitit sönder ännu en penna, busen!

 

Jobbade en timme efter skolan idag för de skulle ha nåt extra möte. Men när jag kom dit hade de försökt få tag i mig (?) för att säga att det va inställt. Men jag fick jobba ändå eftersom de lovat. Pusslade lite och spelade UNO innan det var dags att sluta. Snart är det dags för det tredje passet med aerobics. Denna veckan är en bra träningsvecka!

Tittade på en "gammal" kursares blogg där jag råkat komma med på en bild. Detta va från andra terminen så det är cirka två år sen. Som man ofta säger "va fort tiden går"!


Träningsvärk

Idag är jag väldigt stel i kroppen efter två dagars aerobics. Denna veckan hade de satt in två extra pass och det passade mig perfekt. Men det har varit två halhektiska dagar; skola 10-15, jobb 15.30.16.45/15.15-17.30. Sen hem och äta lite snabbt och sen iväg till träning för att sen stupa i säng. Idag blir det fritt från träning, kan va skönt. Sen är det aerobics imorgon igen :)

I eftermiddag ska vi göra en intervju till ett arbete. Fick tillbaka ett arbete igår som det var VG på, kändes bra!
Vädret är riktigt tråkigt idag, grått och mulet. Känns som jag inte kommer vakna alls under dan...


Lugnt

Helgen blev väldigt lugn. Det ända fysiskt "ansträngande" jag gjorde var att städa bilen och kasta in ved i vedbon. Hade önskat att det va mycket finare väder än det va för blev stundvis rastlös.

Farmor låg på sjukhus för hon hade troligtvis fått nån reaktion från nån medicin. Hon va svullen på händerna så hon kunde knappt hålla i något. Men som vanligt va humöret på topp ändå.

Om en stund är det dags för skola igen. Ska ha föreläsning/seminarie.

Landet i helgen

Ska åka hem till föräldrarna i helgen igen. Hade hoppats på att det skulle bli kanonväder hela helgen, men det verkar som meteorologerna har ändrat sig lite. Men blir ändå skönt att komma hem lite. Ska byta till sommardäck på bilen och så måste den verkligen städas invändigt. Annars ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt.

Idag är det ju första april. Försöker komma på nåt kul att luras med på facebook men kommer inte på nåt alls. Skulle kunna ändra status från singel till förhållande, men vet att ingen skulle gå på det. Så det får va. Vickan och Danne (kronprinsessan och prinsen) kommer till Växjö idag, bl a till universitetet. Kanske jag går och ser om jag får se en skymt av dom, men chansen att se dom är nog rätt liten. Det känns lite "töntigt" att stå själv och glo efter dom, men ja får se. Ska ju åka hem typ när de är här ändå..

RSS 2.0