Hemma i Växjö

Kom hem för ca en timme sen. Har nästan alltid en lite konstig känsla i kroppen när jag kommer hem därifrån. Inser väl att jag har det himla bra hemma hos päronen och får mat serverad. Men det är ändå skönt att komma hem här och göra som jag vill. Har fått hjälpa till en del hemma med städning osv för både igår och idag vaknade mamma med huvudvärk. Pappa och jag trodde hon bara fejkade för att slippa städa, hehe. Men syntes att hon inte va så pigg. Igår firade vi pappa lite som ju fyllt år. Han hade ordnat så himla god mat; kyckling,kassler,skinka,melon,ananas etc. Va längesen jag åt sån mat så det va gott. Har bara fått äta GI- mat i helgen med, men inte har jag gott ner nåt för det..

Lyssnade på handbollsmatchen på radion innan jag åkte hem för de hade inte tv4 sport. Synd att Sverige inte vann, va ju så nära..

Ikväll blir det lugnt i tv-soffan. Först reprisen på Top model, sen Solsidan, Time out och sen börjar jag nog se nån av filmerna som går..

Hem hem

Under eftermiddagen ska jag åka hem till landet. Pappa fyllde år i måndags så ska fira honom, men det är först imorgon. Ikväll ska jag se handbollen, hoppas Sverige vinner men det blir nog tufft.

Är på jättebra humör, riktigt sånt där härligt fredagshumör. Har börjat lyssna på Mix gold eller vad den heter. De har spelat en del härliga gamla låtar. Musik är himla bra alltså!

Hade en bra föreläsning på förmiddan. Har haft han några gånger innan och han är så bra. Jätteintressant och rolig och det behövdes att det va en bra föreläsning idag för va så trött innan.

Hjärnsläpp

Ringde nyss och bokade tid för klippning och färgning. Just färgningen behövs verkligen för jag har en rejäl utväxt som inte är så snygg.

Frisören: Kan jag få ditt nummer?
Jag: Javisst, 073 (rabblar upp de andra siffrorna) Eller vänta det ska ju va 076 i början!

Usch vilket hjärnsläpp. Läste häromdan i kurslitteraturen om att man kan få skamkänslor när man inte kommer ihåg nåt tillräckligt fort, i detta fall telefonnummer. Man känner sig så dum när det händer. Tror ändå att det händer en del då och då. Kommer ihåg en annan gång när vi skulle byta nummer när vi hade grupparbete. Alla rabbla sina nummer som alla börjar på 073 och när det är min tur börjar jag också 073 och säger ett nummer, men sen inser jag att det är min mammas nummer, haha. Borde börja att gå runt och säga mitt nummer hela tiden nu så jag är beredd när nån frågar, haha!


Bra och dåligt

Bra idag är att jag hämtade hemtentan som vi gjorde över jul och den va godkänd! Mötten en kursare på vägen som sa att det va 22 som blivit underkända och jag trodde att jag va en av dom. Men det va jag alltså inte, utan jag va 4 poäng över godkänt :) Lite "komiskt" att den frågan som jag inte fattade fick jag 5/6 på och jag fattar den fortfarande knappt. Men så skönt att kunna lägga ännu en sak bakom sig, alltid skönt sånt.

Mindre bra idag är att jag fått brev från försäkringskassan och att jag ska betala tillbaka pengar till dom. Hade bostadsbidrag under 2009 och tydligen tjänade jag mer än jag angett. Inte kul att behöva betala tillbaka. Ska kontrollräkna så det verkligen stämmer..

Monday

Jaha, måndag igen. Helgen har sprungit förbi alldeles för snabbt. I fredags va det lugna luckan. Hade myskväll själv och tittade på Let´s dance och fick kämpa för att hålla mig vaken, hehe. I lördags va jag en liten runda på stan. Köpte akrylfärg och penslar så ska försöka mig på att måla en tavla sen nån dag. Handlade även upp ett presentkort på JC som jag fick för typ tre jular sen, blev ett linne och ett armband. Sen på kvällen va det bowling med gänget. Gick inte alls bra för mig, men mot slutet kom jag in i det lite grann. Så hoppas vi kan spela rätt snart igen. Gick hem till Z&J sen och spelade spel. Gick inte bra för mig då heller och då kom min dålig-förlorar-sida fram. Kan acceptera att jag förlorar några gånger, men blir det för många är det inte roligt alls längre,hehe. Kent "lurade" i mig vin och bestämde att jag skulle sova över. Trodde det va mer vin kvar, men jag drack bara 1,5 glas så det kändes rätt onödigt. Men det va mysigt att sova över, såg en film när alla gått hem så kom inte i säng förrens ett.

Igår va vi och tränade på gymet och sen badade vi på äventyrsbadet. Va riktigt roligt faktiskt. Sen efter va jag rätt mör och trött i kroppen. Avslutade kvällen med att se den spännande matchen i handboll och efter det Solsidan och Time out. Perfekt avslut på helgen :) Inatt har jag drömt en himla massa, särskilt på morgonen, så när jag vaknade vid halv nio va jag jättetrött och hade nog kunnat sova lite till. Men gillar inte att sova för länge. Skönt att man slapp stiga upp tidigare iaf. I eftermidda har vi bara en föreläsning, sen är det måndagsjobb igen.




Helg igen

Har jobbat två dagar nu i en f-klass. Idag va jag uppe med tuppen, tom innan Nyhetsmorgon! Det va inte så skönt att vakna för precis när telefonen ringde fick jag huvudvärk, men den släppte typ när jag kom fram till jobbet. Är rätt skönt att börja tidigt för då slutar man tidigt (oftast). Tråkigast idag va att en tjej kräktes direkt efter frukosten, så det är nog nån magsjuka som går. Hoppas, hoppas jag slipper!!! Det har faktiskt varit roligt att jobba annars, har spelat UNO massor gånger, men inte vunnit så många,hehe.

Har varit lite snurrig,haha. Igår glömde jag ta med inneskorna hemifrån och idag glömde jag ta med dom hem!

Ikväll är det Let´s dance som gäller. Får se om jag ser det själv eller om jag våldgästar nån ;)

Vill ha värme!!!


Zumba

Om en timme och en kvart är det dags för Zumba. Dags att röra på fläsket lite! Har fortfarande lite träningsvärk i framsidan av låren sen i söndags,hehe. Kan det varit utfallen kanske?!

Har badat Hasse, tyckte han kändes så fet i pälsen. Han gillar inte att bada men han va faktiskt duktig och stod rätt stilla. Nyss hittade han också en leksak som varit borta i flera månader. Den låg visst i soffan. Och det talar för hur länge sen det va jag städade där, hehe

Jag har fått nån (konstig) idé om att börja måla. De hade canvastavla och färg på Netto så vet inte om det är därför. Drömde inatt om det iaf,hehe, så borde kanske åka dit och köpa lite färg och tavla

Specialpedagogik

Idag startade den nya kursen. Verkar bli en riktigt intressant kurs och väldigt skönt att inte ha några tentor! Har "bara" en del andra skrivuppgifter. Men det ska jag nog fixa. Föreläsningen som vi skulle haft nu i eftermiddag blev inställd pga sjukdom. Men det gjorde inte mig något för tills imorgon har vi en liten uppgift. Har skrivit en del men det skulle inte lämnas in något så skrev bara ner några tankar som ploppat upp i huvet. Det skulle handla om vad specialpedagogik är. Kan nog bli intressanta diskussioner imorgon.

Har träningsvärk i framsidan av låren idag förresten. Va och tränade på Friskis igår och det känns att man inte är van att göra bl a utfall. Va roligt iaf och va rätt trött efter fast det bara va ett baspass.

Gammal bild


Söndag, sista dagen på helgen

Och så va det söndag igen. I fredags hade jag det jättetrevligt hos Cissy och Kent där vi fick trerätters. Spelade också spel, nån typ av charader, skitkul va det. Sen fick vi titta på bilder när de va i Tunisien i juni, bättre sent än aldrig! Mycket trevlig kväll va det iallafall.

Igår tog jag det rätt lugnt på förmiddan, sen kom min bror med sambo på besök vid tre-tiden. Vi fikade och spelade spel. Jag vann såklart, helt värdelösa va de,hehe. Sen började vi bli hungriga och bestämde då att vi skulle upp till Max. Det va gott även om det inte smakade så mycket pga förkylningen. Satt en störig man med sin son där som började snacka skit om en annan med en som jobbade där. Sen hade han nån lista med grejer han skulle göra, fixat kamerakabel, check, handlat, check, powernap, check...Väl hemma igen la jag mig i soffan och tittade på Fångarna på fortet och sen Hipp hipp. Vid halv tio sen velade jag vilken film jag skulle se. Började titta på en som gick på trean som hade fått fem plus på tv.nu. Men den va verkligen inte det, skitkass och så sa de fuck i varannan mening. Slutade med att jag gick ut med Hasse och sen la mig i sängen och tittade på Kvarteret skatan innan jag slocknade.

Idag har jag varit på Willys och handlat. Trodde de öppnade vid nio men de öppnade inte förrens tio så jag fick sitta i bilen en kvart och glo. Inne på Willys mötte jag Cissy och Kent, aldrig få man va anonym nånstans, hehe. Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kolla igenom lite litteratur till nästa vecka. Sen ska jag bestämma om jag ska träna eller inte...

Finally

Så skönt att denna kursen är slut nu (om vi bortser från att jag troligen kommer få komplettering på hemtentan). Det va inte det roligaste avslutet vi hade direkt. De hade bokat ett pytterum där 4 grupper på cirka 5 i varje skulle trycka in oss. Men det gick, alla satt ju inte ner hela tiden. Men så himla tråkigt att lyssna på alla när allas redovisningar va 30 minuter var, höll på att dö av tristess. Nu ska jag va positiv och lämna det bakom mig och blicka framåt.

Ikväll är hela "gänget" samlat igen för att fira Cissys examen. Kommer bli kul hoppas jag. Jag,Kent och kanske Cissy kommer hålla låda som vanligt ;) Jag ska inte köra iaf och då kan jag dricka. Måste ju fira att det är helg!

Hela gänget plus Sara som tillkommit. Kanske skulle uppdatera och göra en ny?!

Jag ser inte klok ut dessutom!


En gjord, one to go

Har redan haft ett seminarie idag och idag va det redovisning på schemat. Vaknade med halsont och täppt näsa och tänkte bara "nej jag vill inte!!" Kände mig lugn innan ändå men när vi väl stod där framme blev jag mer och mer nervös ju närmare min tur det blev. När jag pratade kände jag handsvetten komma och att jag blev rosig om kinderna och jag pratar fortare och fortare. Fattar inte varför det alltid blir så här, har ju ändå redovisat rätt många gånger nu. Aja nu är den över iallafall och imorgon är det dags för nästa, det allra sista på denna kursen. Sen börjar vi på ny kula med specialpedagogik.

Har jag verkligen sett ut så här!?


Onsdag

Är trött fast jag sovit massa timmar inatt, kanske för många. Eller så är det vädret som gör att jag är trött. Har kommit mer snö inatt. Men det kommer säkert bli regn och halt sen igen. Idag har vi bara ett seminarie på eftermiddan. Vet inte vad det handlar om och jag orkar inte läsa litteraturen. Skulle inte va någon förberedelse som tur va. Skönt att denna kurs snart är slut. På måndag ska jag börja läsa specialpedagogik. Hoppas den är intressant för ska ju läsa den hela våren. Verkar va rätt många som ska läsa den iaf.

Både i måndags och igår när jag jobbade va barnen helt uppe i varv. Kanske inte så konstigt när de haft ett långt lov. Men kunde nästan tro att de suttit inne hela lovet och inte rört sig något, för många sprang bara runt som yra höns, hehe.

Har för övrigt fortfarande lite ont i halsen..


Ont i halsen

Jag som i princip aldrig är förkyld började få ont i halsen igår. Nu är det inte så jättefarligt, men inatt va det. Dröjde en timme innan jag somnade,sov två timmar,va vaken en,sov några timmar till,va vaken och så vidare. Det va rätt jobbigt. Men är inte så trött ändå konstigt nog.

Började dagen med att lyssna på Cissy när hon redovisade sitt examensarbete, gick jättebra för henne. Känns konstigt att jag ska stå där om ett år! Sen träffades vi i gruppen och gick igenom redovisningarna som vi ska ha i slutet på veckan. Det gick rätt fort att göra det så är lediga imorgon vilket är jätteskönt. Satt och kände lite på "den gravidas" mage. Va rätt häftigt att känna hur magen va hårdare där huvudet låg, men lite skumt att tänka att det ligger "nåt" där inne.

I eftermiddag ska jag bara vila fram tills jag ska jobba. Hoppas på att det är lugnt idag.

Sömniga söndag

Idag är det tråkigt och sömnigt väder. Det har varit töväder i helgen så det är grått och trist och snorhalt. Kommer mig inte för att göra nåt idag. Ska nog gå på hundträffen sen så går tiden lite och Hasse kan busa med de andra hundarna, om han är på det humöret.

I fredags va det lite festande. Zandra,Jörgen och Kent va här på lite "förfest". Jag bjöd på mat,vi spelade lite spel och tittade lite på Let´s Dance. Sen vid nio gick jag och Kent till Stallarna. Lite pinsamt för där va inget folk. Cissy hade ju varit på sittning så de satt ett gäng där. Men sen drog vi ner. Va rätt dött med folk i början men sen droppa det in mer och mer. Träffade på mitt ex oxå, va förberedd på att jag skulle träffa honom så kändes inte så jobbigt. Men det kändes ändå lite konstigt på nåt sätt. Dansade och hade kul iaf. Drog hem innan 12.

Igår hade vi spelkväll hos Zandra och Jörgen. Hade tre-rätters, förrätt och efterrätt va samma som nyår och huvudrätten va tacos,hehe. Sen spelade vi Monopol city. Har aldrig spelat Monopol innan så fattade knappt nåt, men sen klarnade lite och det är säkert roligare när man spelat det några gånger. Sen spelade vi mitt spel Så det kan låta. Det va roligare. Jag fick hoppa mellan lagen och jag fick va med och vinna två gånger. Så det va mig det hängde på,hehe. Hoppas på många härliga spelkvällar framöver!


Trettondag jul

Idag har jag städat bort julen. Blev riktigt trött på allt rött. Nu har jag det städat och fint och mycket ljusare är det. Har även satt lite fjärilar i gardinerna så nu väntar jag bara på våren,hehe. Men den verkar vänta på sig för det har snöat en hel del på förmiddan. Fick pulsa och stånka i snön och på stackars Hasse fastnade det massa snö på benen.

Igår hade vi en rolig spelkväll. Men tyvärr gick det inte alls bra för mig, förlorade nästan hela tiden. Men några få gånger fick jag vinna iaf. Vi spelade ett spel med massa påståenden, typ jag har massa energi. Jag tyckte att jag brukar ha det men det tyckte tydligen inte Cissy och Kent. Kan kanske stämma att jag ofta är trött, hehe.

Är så skönt med lov nu. Imorgon ska jag träna med Cissy på gymmet. Sen på kvällen blir det lite fest. Cissy ska på sittning för hon tar examen nu. Får se om det är några som vill komma på förfest, annars blir det bara Kentan och jag,hehe.

Här hade jag iaf energi


Hemtentan inne

Har nyss skickat in hemtentan, känns skönt, men känns inte som att den är helt hundra. Orkar helt enkelt inte lägga ner nån mer energi på den så nu återstår det bara att hålla tummarna och hoppas på ett under, hehe.

Va och tränade Zumba innan. Kändes skönt att röra lite på sig efter jul, men halvvägs in fick jag ont i huvet. Antagligen för att jag inte ätit så mycket innan och för att jag kanske tog i lite för mycket i början. Kommer säkert ha träningsvärk imån men det är bara skönt!

Ikväll ska jag hem till Cissy och Kent på spelkväll. Zandra är inte helt kry så de kommer nog inte. Men det blir den lilla trion iaf :)

Från nyårsafton. Hade problem med att bli bra på kort men denna är helt okej ändå


Tisdag

Nu börjar jag se ljuset på hemtentan. Vet fortfarande inte om jag tolkat en av frågorna rätt, för jag fattar den verkligen inte. Bara hoppas jag tolkat de andra rätt för då gör det inget om den är fel. Denna gång har vi nämligen poäng på alla frågor, så då kan man ha lite fel.

Har lyckats sälja två gamla studentböcker, känns skönt för de står bara och samlar damm. Har inte tagit så höga priser men det blir en liten slant iaf.

Jag pratade med mamma igår och en av nyheterna som hänt va att de köpt en ny garageport, en sån som öppnas när man trycker på en knapp, hehe. Men det behövdes verkligen köpas en ny för den har varit jättetrög på sista tiden. Den har varit trög länge egentligen. Kommer ihåg när jag skulle hämta nåt och porten föll ner. Där stod jag som ett fån och väntade på att nån skulle sakna mig. Kommer inte riktigt ihåg men antagligen va det nån som kom sen, tur man inte va ensam hemma

Kom ännu mer snö inatt. Börjar bli lite trött på den nu. Eller iaf att de inte skottar, man får verkligen pulsa och helt svettig blir man. Fast såklart är det fint med snön. Men trött på den blir man allt.

Mitt barndomshem


Usch

Usch va jag är trött på hemtentan nu. En av frågorna är väldigt klurig. Jag mailade lärarna igår och frågade, men fick som svar att det är en del av kunskap att kunna tolka frågor. Fick lite hjälp med var man kunde hitta svaren i litteraturen, men tycker ändå det är svårt att veta vad man ska skriva. Kan inte mer än göra sitt bästa och hoppas det går vägen, men känns knappt som det denna gång. Åhhh, är så trött, känner mig helt dum i huvet när jag inte fattar..

Nyårsaftonen

Hade en riktigt rolig nyårsafton igår med mina vänner. Våldgästade Z&J redan vid två för hade inget att göra,hehe. Hade gott om tid att förbereda och göra oss fina. Vi hade väldigt god mat också; till förrätt enkel sallad,baguett med chevreost (?) som va inne i ugnen, mycket gott, till varmrätt potatisgratäng, oxfilé, haricotsverts och bacon, också väldigt gott och till efterrätt va det cheesecake i glas. Har nog aldrig ätit så god mat som man gjort själv,hehe. Sen hade vi väldigt mycket god dricka,kanske lite väl mycket för min del fick jag erfara senare. Vid tolvslaget gick vi ut för att se fyrverkerierna och vi skulle ha en sån där thailändsk lykta med tyvärr blåste det alldeles för mycket så det blev inget med det. Det va riktigt kallt med så gick in sen och började röja undan lite och sen gick vi och la oss rätt tidigt. Men jag hade lite svårt att somna så har nog inte fått så många timmars sömn inatt.

Idag va vi alla väldigt sega så efter frukosten tittade vi på en film och sen beställde vi pizza och tittade på en film till. Stannade kvar till fyra ungefär för att sen åka hem med buss och ta en välbehövlig dusch. Ska ta och fortsätta min slappkväll med att titta på Fångarna på fortet och sen blir det läggdags tidigt.

Haha "värst" igår va att Zandra snodde min mobil och ringde till min mamma vid elva. Försökte att låta vettig på rösten och inte sluddra alltför mycket. För övrigt hade inte de någon vidare nyårsafton, min farbror och hans fru hade redan gått hem,pappa hade somnat i soffan så det va bara mamma och farmor vakna!!

RSS 2.0