Hösttrött

Idag har jag varit i skolan från 10.15-17. Haft två föreläsningar och sen handledarträtt inför examensarbetet. Den första föreläsningen var inte så bra. Han var rätt rolig att lyssna på men när han började med en historia han varit med om 10 minuter innan vi skulle sluta och drog över 15 minuter så kändes det inte så kul. Den andra var bättre då en rektor föreläste om uppdraget som rektor. Sen var det då dags att träffa handledaren för första gången. Hon verkar bra och vi har redan bokat en tid med henne på fredag. Ska faktiskt bli rätt spännande att börja skriva examensarbetet snart.

Usch vad det är mörkt tidigt nu. Känns som man vill gå och lägga sig.

Höstlördag

Lördag idag och det var riktigt skönt att sova ut. Har löst melodikrysset samtidigt som jag började skriva på ledarskapsuppgiften. Melodikrysset var rätt lätt idag, vara bara två ord som jag inte kunde. Då är det bra att internet finns så man kan googla fram svaren, hehe. Sen har jag även städat upp lite här. Pojkvännen kommer hit i eftermiddag så då är det bra om det ser någorlunda ut här.

Igår var det ju sista dagen på VFU:n så det blev ett litet sorgligt avsked. Men jag kommer som sagt hälsa på. Jag hade med mig en liten kaka som vi åt under planeringen. Sen hade en av pedagogerna åkt iväg och köpt en prinsesslängd och sen fanns det frallor som vi också åt. Så det blev en hel del fikande, haha. På kvällen var jag hemma hos Zandra och Jörgen och åt tacos och tittade på Doobidoo. Haha, börjar visst bli gammal när jag både löser melodikrysset och hellre tittar på Doobidoo än Idol.

Näst sista dagen

Imorgon är det sista dagen på VFU:n. Allra sista dagen då jag någonsin har VFU. Sen är allt på riktigt. Känns lite konstigt men det ska bli så kul och spännande att få jobba på riktigt sen. Eftersom det var näst sista dagen idag och de flesta barnen var där så hade jag filmmys och popcorn. Det uppskattades av alla!

Barnen är så roliga. Till exempel igår så hade vi delat frukt som barnen fick gå och ta. Jag tog ett halvt äpple men jag kände mig väldigt hungrig så jag tänkte att jag tar ett halvt päron. Men det var en kille som såg det "du tog två frukter". Sen var han givetvis tvungen att skvallra för min handledare. Haha! Sen har de ett draktema. I tisdags när vi hade utedag så hittade vi ett "riktigt" drakägg som vi tog hem till förskolan. Nu ligger det nerbäddat och barnen väntar och på vad som ska hända. Synd att jag missar fortsättningen. Men jag kommer definitivt hälsa på.

Igår var jag, Johan och Sara hos Cissy och Kent på Bonde söker fru- fika. Riktigt riktigt mysigt var det.

Kalmar

Helgen har tillbringats med min käresta i Kalmar. Igår åkte jag till Oskarshamn där vi åt lunch innan vi åkte vidare. Checkade in och kollade in hotellet. Sen gick vi promenad i stan och nere vid Kalmarslott där vi även satt en stund och mös i höstsolen. Gick vidare och fikade lite innan vi gick tillbaka till hotellet där vi slappade en stund. På kvällen var vi och åt på Rosenlundska som var ett jättemysigt ställe. Vi åt lammfilé med rotfruktsgratäng som var supergott och till efterrätt åt vi hemmagjord glass. När vi ätit färdigt och druckit upp vinet gick vi mot bion. Vi såg Crazy stupid love, riktigt bra faktiskt. Sen vid elva däckade vi rätt snabbt i den sköna sängen. Sov rätt bra och sen var det dags för hotellfrukost, så gott det är.

När vi ätit färdigt plockade vi i ordning och checkade ut. Sen åkte vi ut mot ett köpcenter och IKEA. Köpte en stickad tröja, örhängen och ljus. Åt även lunch på IKEA innan vi åkte till O-hamn och jag sen vidare hem till Växjö. Där väntade en glad Hasse som mamma och pappa passat. Lämnade en liten present till dem som tack för hjälpen.

Det var verkligen skönt att komma iväg och vara helt själva. För det mesta när vi träffats så har det varit massa fester så det var skönt att ägna tid helt åt varandra.

Får inte glömma bort att andas

Måndag och tisdag har varit en aning stressade och kaotiska. Särskilt igår när många barn var mer eller mindre som duracellkaniner och skrek högt. Till slut fick vi ta till visselpipan för att de skulle lyssna. Sen hade jag lite massagevila och då blev de lugnare. På kvällen var jag med på APT- möte så kom inte hem förrens sent. Kollade tentaresultatet direkt när jag kom hem och jag var godkänd, sköönt. Det var verkligen inte den bästa tentan som jag skrivit men det spelar ju ingen roll.

Idag hade vi utedag på förmiddan och jag höll i en aktivitet som gick jättebra. Sen var min lärare från universitet på besök. Det gick bra och jag får bara höra positiva saker från min handledare. Sånt är väldigt betydelsefullt att höra i den stressade vardagen. De säger redan nu att de kommer sakna mig sen och jag kommer sakna dem (även om det kommer bli skönt att ha lite längre sovmornar ibland,hehe).

Fredag än en gång

Som vanligt är det skönt att det är fredag. På praktiken är det full rulle nästan hela tiden. Jag trivs jättebra där och det ska bli kul när man börjar jobba på "riktigt" sen. Till nästa vecka har jag fått små saker som jag ska ha ansvar för varje dag, t ex att gå ut själv med barnen, ha storsamling och så. Till storsamlingen har jag funderingen över att göra en trollpinne och låta barnen förvandla den till något man kan göra med den, t ex en borste. Så det ska jag pyssla med i helgen sen.

Ikväll blir det fredagsmys. Ska titta på ett av mina favoritprogram Doobidoo (pensionärsvarning;). Sen blir det nog nån film. Imorgon ska jag till Grand Samarkand med Cissy och gå i affärer. Får inte köpa för mycket men kul att göra nåt och fördriva tiden till mitt R kommer. På kvällen ska vi hem till Zandra och Jörgen på för tidig födelsedags- och utflyttningsfest.

Kul

Igår var ju min bror och hans sambo här. Vi fikade, tittade på Kvarteret Skatan, spelade kort och senare var vi och åt på Båtsmannen. Jag fick även veta en rolig sak: jag ska bli faster!! Den 30:e april är det beräknat. Känns lite konstigt att de ska ha barn, men väldigt roligt.

RSS 2.0