Födelsedagspartaj

Igår var det dags för min årliga födelsedagsfest. I år bestämde jag att vi skulle äta ute så det blev på 4 Krogar. Åt gott lamm med klyftpotatis. Sen åkte vi hem till mig där jag bjöd på cheesecake som blev mycket god om jag får säga det själv. Sen var det dags för lite olika musiktävlingar. Hade gjort rätt kluriga tävlingar och det var kul att se deras frustration när de inte kom på låtarna, hehe. Sen blev det lugnt resten av kvällen. Fick också fina presenter; tre ljuslyktor på fot och "lukta-gott-grejer". Lite komiskt att jag fick jordgubbsdoft igen. Men det gör inget, det går ju att spara.
 
I eftermiddag kommer min familj med en begagnad soffa. Den är lite större än den jag har så hoppas den får plats. Annars blir det lugnt här idag och det är skönt. Har städat undan lite här från igår, skönt att få undan det.

Lejon

Mitt stjärntecken är lejon. För rätt många år sen fick jag en liten bok om just mitt stjärntecken. Satt och bläddrade lite i den och skrattade lite för mig själv då jag läste följande:

"Ett lejon känns igen på mils avstånd. Hennes hållning är stolt och rakryggad. Hon har dyra och moderiktiga kläder, seconhand skulle aldrig falla henne in. Håret är långt och böljande och hon rör sig gracilt som ett kattdjur. Hon är helt klart en sådan man vänder sig om efter, när hon passerar på gatan."

Inte mycket som stämmer där. Jag känns nog inte igen på mils avstånd då jag är ganska "beige". Min hållning är knappast rak utan mer säckig. Jag äger inga dyra modekläder. Det dyraste är i så fall en klänning som kostade kanske 600 för att jag ville ha en finare klänning till en fest. Den har jag inte använt på några år. Seconhand handlar jag i och för sig inte kläder på, men ju billigare desto bättre. Mitt hår är inte särskilt långt och böljande utan mer kort och rakt eller ibland ruffsigt. Jag rör mig inte heller särskilt gracilt utan snarare klumpigt. Så nja jag är knappast någon som folk vänder sig om efter, i så fall är det av någon annan anledning.


Födelsedag

Idag är det min födelsedag, tjohoo! Men det känns som en helt vanlig dag då jag jobbat hela dagen. Men har fått många grattis från kollegorna. Firade min födelsedag i helgen på landet. Först firade vi farmor i lördags på altanen och då blev vi sammanlagt 16 personer. Åt mumsig smörgåstårta och glasstårta. I söndags tog vi med fika hem till farmor och satt ute och fikade. Då var det bara den närmsta familjen. Märks att man blir äldre då man inte får så många presenter längre, men fick en fin tavla med bilder på Alwa, duschgrejer, presentkort, fotoalbum och lite pengar.

I lördags

Yngst och äldst, 4 månader - 94 år

Jag fick en tvål som luktar väldigt gott

Fika hos farmor

 


Sammanfattning av de två sista veckorna

För två veckor sen åkte jag hem för att vara hundvakt till Bamse. Jag fick verkligen jättefint väder. Jag badade tre dagar i rad, grillade med bror+familj, läste bok och bara hade det skönt. Stannade kvar hela veckan och latade mig.

Hittade ett nytt smultronställe

 

På söndagen åkte jag hem och tänkte vara hemma några dagar och städa och ta det lugnt. Men tji fick jag! Cissy ringde vid åtta på kvällen och frågade om jag ville följa med till Tyskland morgonen efter och vara där några dagar. Tvekade lite men ringde mamma och frågade om de ville vara hundvakt och det gick bra. Åkte vid halv 8 ner till Trelleborg där vi tog färjan över till Saznitz. Var på ön Rügen och tittade på lite olika sevärdheter, b la Prora där Hitler byggde ett 4,5 km långt semesterställe. Sedan åkte vi vidare till Stralsund där vi övernattade och sedan långt bilåkande till Sachsenhausen. Där var riktigt varmt att gå, ca 30 grader i solen och inte särskilt mycket skugga. När vi varit där åkte vi hela vägen till Lübeck som var en riktigt fin stad. Hade det riktigt roligt på resan och det var spännande att varje dag leta efter hotell rätt sent på kvällen. Kan mycket väl tänka mig att göra en liknande resa!

 

Jag uppe i Jagdschloss

Lübeck

 

I lördags var det Alwas dop. Det gick bra, hon höll sig lugn hela dopet. På dopfikan var hon trött så hon skrek rätt mycket men sen somnade hon och sov tills alla gick hem. Då vaknade hon och var jätteglad. Åt väldigt goda kakor; bullar, 7 sorters kakor och 2 tårtor bjöd dom på. Igår var de hemma och bjöd på resterna. Är stolt över att vara både faster och gudmor åt världens sötaste lilla tjej.

 

 

Så söt i sin stickade dopklänning


RSS 2.0