Harem-tema

Igår hade vi svensexa/möhippa för två kollegor. Ingen av dem hade någon aning när de blev kidnappade och fick ögonbindel på sig. Killen blev hämtad av en främmande man som var utklädd som typ FBI- agent. Alla var utsmyckade till tänderna med fina sjalar, paljetter, glitter mm. Senare på kvällen kom två magdansöser och lärde dem magdans. Roligast var killens tappra försök att svänga på höfterna, skrattade så jag grät. Hela kvällen var grymt lyckad och som vanligt blev jag kvar bland de sista. När vi åkte hem blev det världens åskväder, lite småläskigt faktisk. När jag la mig i sängen snurrade huvet lite på mig men somnade relativt snabbt. Fast vaknade till nångång att jag inte hade nåt täcke på mig, haha.

Förresten så är det ett bra tips att ha något slags tema när man ska ha fest. Jag skulle vilja ha nåt när jag fyller år men vet inte vad. Får se om jag kommer på nåt kul!

En något suddig bild tagen från en kollega. Tyvärr syns jag inte på denna bild, men jag står bakom hon med vitt linne


Midsommar 2012

I år åkte jag, Cissy och Kent ner till Karlskrona. Efter en liten stund åt vi sillunch, men i år tyckte jag inte det smakade så gott. Sen åkte vi till Vämöparken där vi tittade på när de dansade runt midsommarstången och åt tårta. Det var ett riktigt mysigt ställe och helt vindstilla. När vi kom tillbaka gjorde vi lite lekar, alltid kul. På kvällen grillade vi och då regnade det lite. Annars var det uppehåll på dagen och ca 20 grader. Sen på kvällen spelade vi Plump och avslutade dagen med att se En gång i Phuket.

Igår var en rätt lugn dag. Åt rester till lunch och sen tog vi med resterna från efterrätten och hade lite piknick på en ö. Blåste rätt mycket men det var mysigt ändå. Sen spelade vi Plump som jag vann överlägset och sen åkte vi hem vid halv fem.

Snart ska jag åka hem till landet och va där under dagen. Hasse lär bli glad av att se mig och jag av att se honom så klart.

Förresten, bara 5 dagar kvar, sen är det SEMESTER!!


5 år

Idag är det exakt 5 år sen jag tog studenten! Tänk vad tiden gått. Jag minns denna dag rätt tydligt.

Vi började med champagnefrukost på skolgården
Jag minns känslan av att gå in lite smålullig i skolan och gå på toa
Jag minns att jag lånade min brors lägenhet för att byta om till finkläderna, att jag smuttade på wiskey som han hade i ett skåp så ögonen nästan tårades
Jag minns att alla va så fina i sina studentkläder
Att man blev rörd av att ta farväl av sin mentor
Att alla blev nervösa innan utspringet när man tittade ut och såg hur mycket folk det var
Jag minns att jag började gråta när jag hittade min familj
Jag minns att jag tappade min studentskylt från flaket när jag skulle öppna en champagneflaska. Fick peka och försöka skrika till min familj att jag hade tappat den. De hittade den.
Vi hade grymt kul på kvällen på studentdiscot
Det är verkligen en dag att minnas.

Och tänk vad mycket man gjort under dessa 5 år:
Jobbat som timvikarie inom barnomsorgen
Fick ett terminsvik
Började läsa till förskollärare
Flyttade hemifrån
Flyttade en gång till efter ett halvår
Haft massa inlämningar, tentor och VFU
Blivit hundägare
Tagit examen
Börjat jobba som förskollärare
Flyttat igen
Blivit faster
Lärt känna massa härliga människor, festat och gjort många andra roliga saker

Roligt besked

Idag fick jag ett roligt besked av chefen. Jag ska jobba på endast en avdelning! Ska jobba som "ensam" förskollärare tillsammans med två barnskötare så jag får helt klart ett större ansvar än jag har nu. Kommer bli mer utmanande, utvecklande och spännande. Dessutom ska det bli skönt att slippa hoppa mellan två avdelningar och kunna ha alla sina saker på ett ställe. Kommer säkert bli en bra höst med två nya kollegor, som är jättehärliga!

Familjebesök

Har haft hela min familj på besök. Funderade först på att åka hem denna helgen, men sen ska jag hemåt på tisdag för studentfirande så tänkte att jag lika gärna kan bjuda hem dem här. Det är inte så ofta jag bjuder hem folk men det är roligare i denna då jag bor lite större nu än i förra lägenheten. Bjöd på mycket god kycklingpaj med ruccola och sallad och vitlöksbröd. Till efterrätt bjöd jag på citronpaj. Tyvärr blev pajskalet lite hårt men gott var det ändå.

Alwa har vuxit till sig lite sen sist jag träffade henne och hon är söt som socker. Hon fick en liten klänning av mig. Det är svårt att låta bli att köpa alla söta kläder som finns i affärerna. Fick 2 lotter av K & E och jag vann på båda, hela 60 kronor!

Söta Alwa


Helguppdatering

Hade en rolig kväll med jobbet i fredags. Mycket god buffémat. Lite tråkigt med bordplacering och att man hamnade med "gamlingar", men det var bara att gilla läget. Middagen varade inte så länge ändå. Sen var det dans kvällen lång. Tråkigt nog gick många hem vid 22-tiden men vi var ett litet gäng som stannade till halv tolv. De gick visst vidare till en efterfest men jag åkte taxi hem.

I lördags kom Zandra och Jörgen rätt tidigt. Grabbarna hade svensexa för Kent. Zandra, Cissy och jag gick på Grand samarkand och åt även lunch där. På kvällen var vi hemma hos Cissy och grillade, Sara var med då. Åt även en mycket god citronpaj till efterrätt. Sen spelade vi ett roligt spel, Bekänn färg tror jag det hette. Hade en mysig tjejkväll.

Idag har vi varit på Grand samarkand igen, haha. Sen har vi hängt hos mig. Jörgen stackarn var rätt trött och somnade en stund. Resten av kvällen blir väldigt lugn. Kommer nog somna rätt tidigt.

Det har varit en rolig helg och det har hänt mycket. Kul med såna helger ibland.

Åhh snart åker vi till Timmernabben, längtar


Jobbfest

Ikväll ska jag på jobbfest. Har ingen koll på vad det blir, mer än att vi ska va i Konserthuset, så misstänker att det blir nån form av uppträde iaf. Ska till en kollega en stund innan. Hon bor inte så långt bort från mig så hoppas det håller uppe medan jag går. Ska bli trevligt att träffas utanför jobbet, det blir helt annat.

Denna veckan har det varit rätt kallt väder och regnat rätt mycket. Det fina vädret hade sin sista dag i söndags. Då hade jag en riktigt trevlig dag hemma med familjen. Vi satt ute i farmors trädgård och fikade och hade det så mysigt.

I lördags var jag ju hos Johan och Sara och även då hade jag en trevlig kväll. Ännu bättre var det ju att Loreen vann hela skiten! Trodde att hon skulle komma högt upp men inte riktigt att hon skulle vinna. Det var riktigt kul och det kändes nästan som en fotbollsmatch under röstningen, hehe. Får se om man kanske ser Eurovision på plats nästa år, det hade varit coolt.

RSS 2.0