Valborg

Idag är det valborgsmässoafton. Har jobbat fram till tre sen har jag gått en runda, behövde röra lite på mig trots att det blåste som sjutton. Ikväll är gänget samlat hos Cissy och Kent. Ska bli kul, unnar mig vin ikväll, tycker jag förtjänar det faktiskt. Ska bli så himla skönt att vara ledig i morgon och bara slappa. Helgen som var kändes som jag hade väldigt fullbokad: i fredags lämnade jag Hasse för klippning och då passade jag på att hälsa på Rebecca, Andreas och deras lille Alfred. Sen var jag även på stan en liten sväng. Kvällen sen blev väldigt lugn. Fredagskvällarna numera går åt till att försöka hålla sig vaken, hehe. På lördagen städade jag hela dagen nästan. Sen var Cissy och Kent hemma hos mig och jag bjöd på mat. Sen drog vi vidare till Rinkdansen i Alvesta. Först var där tråkigt men det blev roligare sen som tur var. Roligast var i partytältet, superbra musik. Komiskt att jag blev uppbjuden av en snubbe precis innan vi skulle åka hem. På söndagen var jag hemma på landet. Mamma hade bjudit bror min så vi hade en mysig liten familjemiddag. Sen åt vi äppelpaj ute som jag hade gjort på lördagen. Sen satt vi ute en stund och njöt i solen innan jag åkte hem.
 

Varit på kalas i helgen

Sist jag skulle blogga la internet av så kunde inte publicera detta inlägget. Men det är några helger sen, 23-24 april.
 
I fredags fyllde älskade lilla Alwa 1 år. Helt otroligt vad tiden gått fort. I lördags var vi bjudna på kalas hemma hos dem och det var trevligt. Hon fick en hel del grejer: av mig fick hon en bultbräda, hink och spade, en tavla med bondgårdsdjur och så hade jag gjort en extrasak, nämligen en liten bok med bilder på henne under hennes första år. Fick press på mig att jag skulle göra en varje år hon fyller år, men det ska jag nog kunna göra, älskar att pyssla med sånt. På kalaset var en liten kille på 2 år som var så himla söt. Han började prata med mig nästan direkt så jag var ju "tvungen" att leka med honom. Hade inte med mig min mobil så har inga bilder, men det var andra som tog kort så ska nog kunna sno till mig några sen. När vi kom hem från kalaset gick vi en promenad och sen satt vi ute en liten stund.
 
Idag har jag hälsat på farmor som satt ute i solen och hade det gott. Alltid trevligt att träffa henne och prata lite.
Pappa fick en impuls att åka till Växjö och köpa skor så direkt när jag kom hem från farmor fick jag köra hem till Växjö och möta upp dem på Grand Samarkand. Kennerth, Emma och Alwa var där också så träffade dem lite också. Det visade sig att även min kusin och kusinbarn var där så vi hade kunnat ha värsta släktträffen, hehe. Vi åt av den goda buffén och sen gick de bara i affärerna en liten stund sen åkte de hem. Jag gick kvar själv men  jag köpte faktiskt inget.
 
När jag kom hem till lägenheten satte jag mig på balkongen en stund. Sen städade jag där ute lite. Hade ångest över att jag inte var kvar hemma på landet när det var så fint väder, men jag hade det å andra sidan skönt ändå. Gick en långrunda sen så det känns i benen nu.

Ja visst gör det ont när knoppar brister

..varför skulle annars våren tveka?
 
Våren kommer verkligen senare i år känns det som, men den är på god väg. Det är varmt och soligt och härligt. Nu kommer den där perioden då man inte vet vad man ska ha på sig. Idag, på jobbet hade jag regnbyxor och regnjacka men det kändes nästan för varmt. Men det känns som det är för lite att bara ha fleece på sig. Men men, det är bara att stå ut, snart slipper man ha ytterkläder på sig. Känns som jag har fått lite färg på kinderna och det är ju inte fel.
 
Annars går dagarna rätt snabbt som vanligt. Har inte så mycket motivation på jobbet, men det är ju skönt att man kan vara ute mer nu. Två barn sa till mig att jag hade en fin tröja idag. Och det håller jag med dem om. Jag har köpt en vit t- shirt med bokstaven C med massa löv och blommor. Det är mycket grönt i den och min kollega sa att mina ögon framhävdes mer nu eftersom dem är gröna. Så ska kanske våga ha mer grönt nu.
 
Blaha blaha, inget roligt att säga idag.

Helgen

Igår åkte jag hem till Zandra och Jörgen för att hjälpa dem lite med renoveringen av barnrummet. Målade taklisterna två gånger, innan dess slipade jag dem och Zandra och jag var och hämtade målarbockar. Sen blev det en lugn kväll med god mat och godis. Spelade sen yatzy för att hålla oss vakna. Somnade som en stock sen, men jag är ändå svintrött nu. Åkte hem till Växjö på förmiddan, skönt att komma hem tidigt. Har rensat en del gamla kläder från garderoben och beställt lite nya. Ska strax börja med kvällsmaten och sen får jag se om jag kör ett pass från min functional training- dvd. Mitt gymkort har gått ut nu så nu får det bli hemmaträning och promenader.

Påsken

Har haft en mycket skön påsk hemma hos mina föräldrar. Åkte hem i torsdags och då beställde vi en familjepizza som vi delade på, mycket gott.
 
I fredags var farmor hemma och vi åt lammstek och äppelpaj till efterrätt. Efter maten kom brodern med sin lilla familj och vi bytte påskägg med varandra. Blev nästan värre än julafton, hehe. Hade köpt söta badfigurer till Alwa och de gillade hon jättemycket, tror det var färgerna som lockade mest och sen kunde man ju blåsa med dem.
 
I lördags var jag och mamma och hälsade på farmor på förmiddan och lämnade påskpresenterna. På eftermiddagen var det massa förberedelser inför kvällen då vi hade en liten påskbuffé. Jag bidrog med inlagd sill och limepannacotta till efterrätt. Hade en mysig kväll med massa gos med Alwa.
 
I söndags var vi hembjudna till bror. Fick baconinlindad kyckling och kladdkaka till efterrätt, plus lite godis. Blev sen massa bus och lek med Alwas alla leksaker. När vi kom hem gick jag och mamma och hundarna en långpromenad i den sköna solen och sen stod vi en stund i solen och gottade oss.
 
I måndags var jag och besökte farmor för hon ville att jag skulle köpa frukt. Hon var riktigt pratglad och jag stannade en lång stund. När jag kom hem åt vi lax och potatis och morötter. På eftermiddagen tvättade jag min bil. Och sen hade jag en lugn eftermiddag innan jag åkte hem på kvällen.
 
Jag har alltså ätit massa god mat och haft det väldigt lugnt och skönt. Hade varit skönt med bara en till ledig dag, men det var helt okej att gå tillbaka till jobbet. Det är ju bara fyra jobbdagar denna veckan, tre kvar. Fast i morgon ska vi ha föräldramöte och på fredag ska jag jobba extra. Men men det blir fina komptimmar.

RSS 2.0