Uppdatering

Förra måndagen var jag, bror, svägerska och brorsdotter på lantcafeét i Öhr. Det var ett jättemysigt ställe. Åt en supergod räksallad och en brownie. Var där i 2,5 timme och bara njöt.
 
Förra tisdagen åkte jag till Timmernabben. Denna gång fick jag köra själv, men det gick fint. När jag kom dit var två av Kents bröder där och jobbade, tog vi det lugnt ett tag och åt lunch. Sen åkte vi ut med deras båt och åkte ring. Var faktiskt riktigt nervös och rätt rädd. Ramlade i vattnet de två första gångerna jag skulle upp på ringen, men sen kom jag upp och det kändes bra. På kvällen kom Cissys kompis Sofia och vi grillade och satt och snackade in på småtimmarna.
På onsdagen tog vi det lugnt på förmiddagen, satt och läste och löste korsord medan Cissy och Kents bror åkte iväg till Kalmar. På eftermiddagen spelade vi minigolf, gick dåligt för min del. Sen var vi och badade i havet. Var kallt först, men sen var det rätt skönt. På kvällen var det dags för det bästa på hela sommaren: Gyllene Tider i Kalmar! De var superbra och bjöd verkligen på sig själva. Kanonstämning var det hela tiden och jag njöt av varje sekund!
På torsdagsförmiddagen åkte vi ut med båten igen och denna gång var det superkul! De körde mycket fortare och jag hade ett leende i princip hela tiden. Är stolt över att jag vågade och det visade sig ju att det var roligt! Åt lunch och sen åkte jag hemåt. Var jätteskönt och roligt att komma iväg lite.
 
Har varit hemma hos mina föräldrar sen. Har inte gjort så mycket. I lördags var farmor hemma och åt mat och sen satt vi ute och fikade. Då var även bror, svägerska och brorsdotter med. Alwa är så himla rolig och busig. Hon har börjat prata mer och mer och säger "takto" (traktor) stup i kvarten. På kvällen åt vi pizza och det var riktigt gott.
I söndags var vi på IKEA. Jag hade fortfarande inte varit på det nya, så var sugna på att åka dit. Gjorde av med massa pengar, men jag köpte bara bra saker. Köpte bl a en pall och ett badrumsskåp som jag ska försöka sätta ihop i eftermiddag.

"Jag vill aldrig att sommar´n ska ta slut"!

Helt otroligt vilken sommar vi har i år. Idag är det ca 28 grader varmt! I måndags körde jag hem för att vara hundvakt och då var det inte så varmt och blåste kallt gjorde det. Men sen blev det bättre och bättre. Har haft det lugnt och skönt på landet som vanligt. Har börjat läsa Törnfåglarna som visade sig vara en av de bättre böcker jag läst. Handlar om en fattig familj som bor på Nya Zeeland men som sen flyttar till Australien där de får det bättre. Man får följa deras liv och det börjar på 1920- talet.
I onsdags bjöd jag och min bror farmor på grillat. Det uppskattade hon verkligen, att få komma hem till landet och få äta god mat. Tiden gick väldigt snabbt och vi hade en supermysig kväll.
 
Ikväll ska jag va följebil åt Cissy och Kent som ska flyga luftballong och de vill ha lite bilder. Ska hem till dem och grilla om en stund. Blir trevligt att träffa dem igen, var ett tag sen nu.

Gårdagen

Hade en riktigt skön dag ute på sjön igår. Det var en varm dag så när vi körde sakta var det nästan för varmt. Det tyckte nog Indus också som var med denna gång. En rolig sak som vi såg var ett brudpar som åkte vattenskoter. Det såg roligt ut, men hade inte velat åka med brudklänning. De var vid slottsruinen sen och hade fest.
Det var mer folk vid stranden igår än det var förra gången, men det var ändå lugnt. Hade det skönt med korvgrillning och sedan bad. Tredje badet för mig!
 
Idag har jag storstädat köket, torkat alla luckor och bakom spisen och så där. Inte det roligaste man kan göra, men idag är det molnigt och lite svalare så passade bra idag. Resten av dagen blir det lugnt med bokläsning och lång promenad i eftermiddag.
 
I morgon ska jag hem igen för ska vara hundvakt då mamma och pappa ska på semester. Ska grilla med bror en kväll, annars blir det bara lugnt.

Favorit i repris

Igår var jag ute vid Ryttartorpet och solade. Såg då massa båtar som var ute och körde. Blev sugen på att åka båt igen så messade Johan om de skulle va hemma i helgen och var sugna. Det var de! Så det blir en favorit i repris med fiske, grillning och bad. Denna gång är tyvärr inte Cissy och Kent med för de är inte hemma. Denna gång är det varmare så behöver inte frysa och det blir bad även för mig, sist var det alldeles för kallt tyckte jag. Köpte god korv igår dessutom, hoppas den är god iaf.

I Växjö

Kom hem till Växjö igår eftermiddag. Har haft några riktigt sköna dagar hemma på landet. Grillade i lördags, som vanligt gott och en mysig kväll. Annars har jag mest suttit i hammocken, läst, suttit i solen en del och även tagit sommarens första bad. Pappa slog gräset på åkrarna så det har doftat så gott, den bästa doften som finns. I tisdags åkte jag och brorsans familj på utflykt. Vi har sett så mycket reklam för kanin- och lekland i Hjortsberga så vi tänkte att det skulle bli kul att åka dit. Men vilken besvikelse det var, sammanlagt var det kanske åtta kaniner, några tramptraktorer, en sandlåda och några gungor. Vi stannade bara en liten stund. Sen åkte vi till Alvesta och åt glass och satt på en vinglig bänk. Sen åkte vi hem igen, haha. Vi ska försöka göra någon annan utflykt istället. Igår var jag och mamma barnvakt åt Alwa för brorsan skulle hjälpa pappa att köra med röjsåg. Vilken fart det är på henne, det är inte lång tid hon är stilla. Men det var kul och hon var glad hela tiden. Gissar att hon var trött sen. Igår var det kallt och ruggigt väder så det kändes skönt att köra hem. Idag har jag varit tung i huvudet till och från så jag har bara tagit det lugnt. Bakade muffins nu i eftermiddags som jag eventuellt ska ha när jag fyller år.
 
Blir nog lugna dagar här. Förhoppningsvis blir det sol så jag kanske kan åka till Ryttartorpet och ta det lugnt.
 
Haha så rolig min
Hon gillade spegeln
 
 
 

SEMESTER

Äntligen var det min tur att få gå på semester. Denna veckan har jag jobbat på den avdelningen jag ska jobba på i höst. Det har gått bra, förutom att vissa barn har gått oss på nerverna. Hade ju hoppats att det skulle bli en lugn och skön vecka, men det har det inte riktigt varit, men men det var bara att gilla läget och härda ut. Igår hade vi utflykt på Evedal med picknick. Det var mysigt, fast kallt. Sen var vi inne och tittade på film. Jag fick gå hem ca 40 minuter tidigare så det var skönt. Fick två fina sommarpresenter av mina kollegor som jag jobbat med nu: massa gott godis som  jag kan njuta av i sommar.
 
Igår kväll var vi sex stycken som var och firade att vi fått semester. Vi var på Bishops och åt. Satt ute för det blev en riktigt fin kväll. Sen satt vi inne och snackade massa skit, som vanligt massa jobbsnack, fast det är rätt skönt att få snacka av sig lite. Var hemma strax efter ett och det var väldigt skönt att sova sen. Vaknade redan vid sju av att det var så ljust, men sen somnade jag om igen. Klockan 9 ringde mobilen och yrvaken gick jag upp och svarade. Det var mamma, hon tyckte det var hemskt vad yrvaken jag lät, jo konstigt. Hon frågade om jag hade några planer ikväll, men det har jag inte så jag ska åka hem till dem och grilla. Det blir en mysig grillkväll med min familj. Sen stannar jag nog hemma några dagar. Hade inte tänkt åka hem nu, men det kan vara skönt. Fint väder är det så ska sola och kanske att jag tar årets första dopp.

RSS 2.0