Sista helgen i juni

Jamen vart tog nu denna månaden vägen!! Får lite panik ibland att tiden går så himla snabbt utan att man gör något kul. Igår hade jag i alla fall bror, svägerska och brorsdotter på besök. De ville äta på Samarkand så det fick det bli, för andra helgen i rad för min del. Det var latindans när vi åt men de hade så hög musik så vi gillade inte det så mycket, jo Alwa förstås, hon började dansa när hon hörde musiken. Gick i lite affärer och jag köpte en jättesöt tunika och en tunika med tillhörande leggings till Alwa. Det är mycket roligare att handla kläder till de små. Köpte med oss fika sen som vi åt hemma hos mig. Alwa började rota i min bokhylla och då insåg jag hur dammigt det var, så håller på och städar här idag. I eftermiddag blir det lugnt, men nån form av träning ska det bli, antingen löpintervaller eller långpromenad, får se hur vädret blir.
 
Nästa vecka börjar SISTA jobbveckan innan semestern. Kommer nog bli drygt att jobba, hoppas att tiden för en gångs skull går fort.
 
Alwa provade glasögon. Kan man bli mycket sötare!?
 

Min midsommar

Hade en riktigt rolig midsommar hemma hos Cissy och Kent. Blev ett rätt stort gäng och det var faktiskt fint väder hela eftermiddagen och kvällen. Dagen erbjöd massa god mat, roliga tävlingar, många snapsar och både valp- och bebismys. Hasse hade jag lämnat hos mina föräldrar och det var skönast både för honom och mig. Igår på dagen var vi alla rätt trötta så åt pizza. Sen gick jag, Cissy och Madde en liten promenad. Det kom ett sommarregn som vi blev rätt blöta av, men det var skönt att komma ut lite. Sen åt vi rester av den goda tårtan innan vi åkte hem. När jag kom hem la jag mig i soffan och låg där nästan hela kvällen. Idag har mamma och pappa varit här och lämnat Hasse. Har gått på Samarkand och även ätit där. Resten av dagen händer inte alltför mycket, ska lägga mig i soffan och läsa lite tänkte jag.

Snart midsommar

På fredag är det midsommarafton. I morgon ska vi ha midsommardans med barnen, blir mysigt. Idag var vi och plockade blommor, finns inget somrigare. Det är rätt lugnt på jobbet nu, de börjar så smått gå på sommarlov och då passar vi på att städa en hel del. I måndags var det APT och föräldramöte för de nya föräldrarna. Ska vara på en "ny" avdelning i höst. Jobbade på den förra våren så jag känner till den lite, men det blir näst intill en helt ny barngrupp. Var och träffade fyra av barnen idag så jag känner i alla fall igen några. Känns skönt att hösten äntligen är färdig. Sökte två andra jobb bara för att ha en back up, men ingen av dem har hört av sig och jag tror knappt de gör det heller. Så det var skönt att jag fick vara kvar. Ska förresten jobba 75 % på en avdelning och ca 10-20 % på en annan. Känns bra att vara så mycket på en avdelning så det inte blir så hattigt som förra våren då jag hade delad tjänst.
 
På midsommarafton ska vi vara hos Cissy och Kent. Hoppas verkligen det blir skapligt väder så vi kan vara ute. Zandra, Jörgen och lilla Smilla ska också vara med en liten stund. Ska bli så himla mysigt att träffa dem och mest Smilla. Sist vi träffade dem låg hon i magen.

Skepp ohoj

Hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll igår ute på Helgasjön. Fick en gädda rätt så snabbt som var stor, ca 4 kg, men den släpptes fri igen. Sen fick vi ingen mer fisk. Åkte runt lite för att leta efter nånstans att grilla. Vid första grillplatsen satt det ett gäng med polacker (tror vi). De började ropa att vi skulle komma "no problems", men nej tack. Sen när vi åkte vidare kom vi till en helt perfekt plats där det var jätteskönt och en jättefin sandstrand. Satte igång en eld och grillade korv. Fattar inte varför jag köpt sån äcklig korv som jag hade från frysen, den smakade ingenting. När jag tittade på förpackningen var den bl.a. laktosfri och glutenfri. Nästa gång ska jag köpa godare korv. Det var rätt kallt sen och dum som jag är hade jag bara kortbyxor på mig, men hade i alla fall med mig en långärmad tröja. Som sagt var det en härlig stund med en hel del sång och skratt, sånt man mår bra i hjärtat av. Hoppas på fler sånt i sommar.

Jag går och fiskar

I eftermiddag ska vi ut på sjön: jag, Cissy, Kent, Sara och Johan som äger båten. Jag har inte fiskat sen jag var liten så får se om jag fiskar eller bara tittar på ;) Kommer bli en fin dag med sol och mys och grillning. Hoppas vi får någon fisk så man i alla fall får ett smakprov. Ska ha med korv som nödfall ;)
 
Håller just nu på och löser Melodikrysset och har lite paus i städningen. Igår hade vi studiedag hela dagen så man var rätt trött efter det. Men jag gav mig ut på en promenad trots det. Det kom en regnskur när jag körde hem så tvekade lite, men när jag började gå så bestämde jag mig för att gå min halvtimmes runda. Fick bara några få droppar på mig. Fick förresten en sommarpresent på jobbet. På morgonen fick vi ta en varsin lott och sen på eftermiddagen var det lottdragning och man fick välja vilken present man ville ha. Jag fick välja i slutet så fanns inte så många roliga saker kvar, men jag valde en pocketbok som verkar rätt spännande.
 
I onsdags kom äntligen Zandras och Jörgens lilla mirakel, en liten flicka. Glad för deras skull och ska bli spännande att få träffa henne framöver.

Sköna dagar

Det är väldigt fint väder och det har varit det ett bra tag. Det är kanske inte så jättevarmt, runt 20 grader och fortfarande lite kyliga vindar. Men jag tycker det är lagom, gillar inte att jobba om det är för varmt. Torsdags- söndags var jag ledig och jag var då hemma på landet, så himla skönt. Har inte gjort särskilt mycket mer än att slappa och ladda batterierna. Är hemma mycket mer nu när det är sommar, men det är som jag alltid säger att sommaren är allra bäst på landet.

Glitter & Glamour

Hade såå himla roligt igår på klackafesten. Alla var så fina och uppklädda. Cyklade dit igår och som tur var kom jag ifatt några kollegor som jag tog sällskap med. När vi kom fram var röda mattan utrullad och vi fick gott vin. Kvällen bjöds på många skratt och trevliga samtal och en del prutt-prat, haha. Vi fick supergod mingelmat: kanapéer, snittar, ost och kex mm.
 
När jag cyklade hem gick det lite vingligt och med mitt dåliga lokalsinne cyklade jag nog inte den snabbaste vägen. Jag körde rätt sick- sackigt, höger, vänster, höger..Men hem kom jag och det var rätt skönt att lägga sig ner, fast sängen inte låg still, hehe. Konstigt nog när jag druckit så kan jag ändå inte sova länge. Vaknade kvart över sju och gick upp på toa och sen drack vatten. Kunde inte somna om helt sen för Hasse tyckte det var morgon, men han fick vänta till nio i alla fall. Idag blir det en lugn dag. Har inga planer alls mer än att slappa.

RSS 2.0