Julfirandet

Igår kom jag hem till Växjö efter nästan en veckas julfirande. Jag har haft det relativt lugnt, förutom lite psykbrott på examensarbetet, haha. Fick en del julklappar med. Den bästa var en matberedare med en hel del olika finesser. Sen fick jag oxå en stekgryta, en hjärtlykta, en bok, presentkort. Hade inte nån direkt julkänsla, kan bero på vädret och att jag var förkyld. Men annars har jag haft en mysig jul och jag har kunnat slappna av lite emellan.

Igår när jag kommit hem fixade vi lite smågrejer med examensarbetet och sen beställde vi hämtpizza, mumsigt värre. Zandra sov över här för hon jobbar. Jag har inte sovit jättebra inatt, sovit rätt oroligt. Kanske det berodde på att Zandra pratade i sömnen flera gånger? Eller att jag var väldigt törstig eller att jag var täppt i näsan. När Zandra slutat ska vi ner mot Karlskrona och fira nyår. Blir en lugn nyår känner jag men lite ska jag dricka iaf.

Innan jul fick jag förresten ett jobb! Det är på en rätt nystartad förskola och jag ska ha en pooltjänst vilket innebär att jag kommer täcka upp där det behövs. Jag har dock två avdelningar där jag kommer va mest. Hoppas det blir bra men kommer bli sjukt konstigt att börja jobba på riktigt.

God Jul

Idag ska jag och Hasse hem till landet för att fira jul. Vi gav examensarbetet julledigt, jag tror det behövs lite distans till det. Igår hade jag Zandra och Jörgen som sovgäster, mysigt. Fast jag kände att en förkylning var på väg så kände mig inte så social mot dem. Och mycket riktigt så vaknade jag med halsont, inte kul alls såhär innan jul. Hoppas det går över till julafton. Ska iaf bli mysigt att komma hem lite och koppla av. Men kommer sitta med arbetet sen och läsa igenom allt.

Säger GOD JUL! till alla. Ta det lugnt!

Hade hoppats på en vit jul, men det blir det väl inte i år.


Efterlängtad fredag

Denna veckan har varit rätt seg så det är väldigt skönt att det är fredagkväll. Jag hade hoppats på att va ledig idag men igår ringde min VFU- plats så kunde inte tacka nej. Trots trötthet så har det varit roligt att jobba idag. Jag blir alltid så väl bemött av både personal och barn så det känns toppen.

Denna veckan har bestått av massa ex-arbetsskrivande. Börjar bli rätt trött på det nu. Men vi har ändå kommit en bra bit på väg, så det känns okej. Målet är att bli färdiga på onsdag så det gäller att sitta mycket i veckan. Annars har jag varit på luciatåg i domkyrkan. Stod i en timme i kö ungefär, alltid helt galet mycket folk. Nästa år tror jag dock jag skippar det för det är knappt värt det. Men ville gå i år eftersom jag missade det förra året och då var jag rätt bitter. Sen har jag även varit på bonde söker fru. bröllop hos Cissy och Kent. Det var fint, men man skrattar en del åt hans kommentarer "jag känner ju knappt igen dig, du har ju läppstift". Ikväll blir det lugnt. Ska väl se nån film tror jag och sen blir det läggdags rätt tidigt. Imorgon får jag äntligen sovmorgon och sen kommer bror och svägerska hit för att köpa de sista julklapparna!


Modell för en dag

Igår var jag och Cissy och lekte modeller. Model lab var nämligen här i stan och de ringde henne och frågade och då bjöd hon hem mig. Var liite småskeptisk först men det var skitkul. Fick en jättefin sminkning och fotografen var jättebra och rolig. Hon kallade oss hela tiden för donnan och kexet, haha. Efter plåtningen fick jag tre-rätters hos dem, fint ska det va! Hade en jättetrevlig eftermiddag/kväll. Något som vi båda vill göra om!

Här kommer några smakprov på hur snygg jag var:





Hej och hå

Examensarbetet tar verkligen på krafterna. Det blir många ändringar hela tiden och ibland känns det hopplöst. Men vi ska nog reda ut det. I natt har jag sovit väldigt dåligt. Sov bra från ca 22.30-02.00, men sen var jag uppe på toa och sen hade jag svårt att somna om på riktigt. Så när klockan ringde 06.40 var jag extremt trött och jag snoozade för typ första gången i mitt liv. Åkte hem till Zandra för att plugga och där väntade en mysig frukost. Så vaknade till lite iaf. Vi fick rätt mycket gjort på vår text idag. Men vid 14- tiden sa min kropp ifrån att den inte hade fått tillräckligt med sömn så vi gav upp för dagen. När jag kom hem la jag mig i sängen och somnade en stund. Vid halv fem hade jag bokat träning så det var bara att pallra sig dit fast jag kände mig halvt förstörd. Jag tog inte ut mig direkt heller men all träning är bra träning sägs det. Hoppas kunna sova bra i natt iaf.

I tisdags hade vi julbord+julklappsleken. Det var riktigt gott med julmat. Jag bidrog med egen inlagd sill (första gången jag gjorde det) och den gick hem som tur var. I julklappsleken vann jag glöggskedar, fotoram och ett minibiljard. Hade en väldigt trevlig kväll och det lär va en av de sista gångerna vi träffas på ett tag (förutom lucia). Nästa vecka flyttar nämligen Zandra och Jörgen ner till Karlskrona. Men såklart kommer vi träffas en del ändå, men kanske inte så ofta som vi gör nu.

Ungefär så här trött har jag känt mig idag.

Visst är han söt förresten


Rubrik

Idag när jag steg upp kände jag nästan för att gå och lägga mig igen. Vädret som är idag är inte särskilt uppiggande. Upp steg jag iaf. Jag har läst igenom och ändrat lite i vårt ex- arbete. Igår satt vi från 8-16.30 så jag var heelt slut. Nu är det helg och jag har inte nåt direkt planerat. Ska läsa igenom opponeringsgruppens arbete, städa, träna. Blir en rätt lugn helg alltså.

Jag längtar efter julen och få koppla av och umgås med familjen. Hoppas verkligen vi blir klara med arbetet innan dess. Men blir väl att sitta långa dagar nu fram över.

RSS 2.0