Hemtentapaus

Håller på och skriver ännu en hemtenta. Har skrivit lite mer än två sidor och känner att det får räcka för idag. Den handlar om språk- och skrivutveckling och känns inte så rolig direkt. Men det är bara att bita i det sura äpplet. Är som tur är lediga nu i alla fall så man hinner förhoppningsvis gått och väl att skriva klart. Idag är det faktiskt rätt fint vinterväder, men kallt är det. Ska iväg och jobba sen som vanligt och sen ska jag träna aerobics ikväll.

Igår va vår lärare så "rolig". Vi hade redovisning om läromedel och när vi va klara sa hon: "Nu har vi 35 min till godo så jag tänkte berätta om lite erfarenheter från min lärarutbildning". Va ingen som fattade att hon bara skämtade, men när när hon sa det tyckte nog alla det va lite småkul, mest att hon försökt skämta.

Ulla red till Ullared

Är nu hemkommen från vår lilla semestertripp till Ullared. Igår när vi kom va det sjukt kallt och massa folk inne på Ullared. Men idag va det inte alls mycket folk vilket var väldigt skönt. Fick en hel del köpt i alla fall, det största fyndet va nog en nyårsklänning som det va halva priset på, kostade först 149 och en T-shirt med Morgan. Igår satt nästan hela Ullaredsgänget och signerade almanackor. Roligast var när jag skulle va med på kort med Morgan och han tittar åt ett annat håll, haha. Hade en rolig och mysig kväll i stugan igår då vi satt och spelade Alias och drack och åt. Men gick ändå och la oss redan vid elva, var en aning trött. Lite läskigt att det va nån som bankade på vår stuga och tydligen på de andras också. Idag va vi på Gekås vid halv nio men vi gick inte så värst länge idag, sen gick vi lite utanför i de andra affärerna. Sen åkte vi hem vid ett tiden och kom hem till Växjö efter fyra. Mamma och pappa kom och lämnade Hasse och det verkar som han haft en tuff helg för han sover som en stock i soffan.

Har haft en rolig helg och det va skönt att ha stuga faktiskt. Måste nästan göras om nån gång. Senare ikväll ska jag adventsfika lite. Gjorde lussekatter och pepparkaka med Zandra och Jörgen i fredags så några pepparkakor får det bli..


Halv 8 hos mig..

Sitter och väntar på att Halv 8 hos mig börjar. Jag gillar det, Helge är roligast. Gillar även att de är i Piteå denna veckan, deras dialekt är så himla mysig.

Vi har fått massa snö också, kom inatt. Tycker det är mysigt faktiskt, blir ju lite ljusare. Men sen är det ju lite bökigare om man behöver ge sig ut..

Var och testade ett nytt gym idag med Sofie och Sofie (hehe). Känns som jag kommer få rejält med träningsvärk av de nya maskinerna men det är bara skönt. Gillade det gymet faktiskt, mycket luftigare, fräschare och bättre musik. Men sen kommer jag nog inte byta dit för de har inte de pass som jag brukar gå på nu så det är lite synd, annars hade jag kunnat tänka mig att byta. Det ligger nämligare bara några minuter härifrån om man går. Till det andra kör jag alltid. Men passen vinner nog faktiskt.

Imorgon ska jag ta tummen ur och julpynta!

The sky is crying

Idag är det riktigt innesittarväder, regn regn regn. Senare ska det bli värsta snöovädret här, blöörk. Har läst det kapitlet som ska läsas tills imorgon. Sen ska jag kanske läsa det som är till på torsdag och senare ska jag jobba en kortis. Fick reda på igår att min komplettering på hemtentan är godkänd, så himla skönt att slippa oroa sig över den..

I veckan ska jag ta och julpynta. Har plockat fram en del som ska upp, ratade en hel del tomtar faktiskt. Har många som jag fått som jag inte ens tycker om så mycket, så i år får det bara bli mina favoriter. Kommer göra det mysigt iaf för jag älskar julen och allt som hör därtill.

Längtar till helgen då jag, Zandra, Jörgen, Cissy, Kent och Johan hyrt två stugor i Ullared. Blir massa shopping och massa mys. Så skönt att åka iväg en helg sådär, inte ofta jag gör det..


Teater

Igår va jag, Cissy och Kent och såg Don Juan. Kent tyckte den va jättedålig, Cissy jättebra och jag va nånstans mittemellan, hehe. Det va iaf mysigt och kul för det är inte ofta jag går på teater. Innan teatern va vi och åt på Hong Kong, supergott, fast lite för mycket friterat för min smak.

Idag har jag dammtorkat, dammsugit och tvättat och lagt på första julduken på köksbordet. Tänkte jag ville städa så jag kan julpynta i veckan för nästa söndag är det ju faktiskt första advent. Har dock bestämt mig för att jag ska dra ner på pyntandet lite i år, men det kommer ändå bli rätt mycket om man jämför med andra. Orkar bara inte möblera om alla saker för att julsakerna ska få plats.

Ikväll blir det troligtvis Scotts med Cissy och Kent. Va och dansade till dom i vintras och det va faktiskt kul. Det är ett sånt band som man inte behöver dansa till hela tiden.


Lista

4 Tv- program jag ser:

- Halv åtta hos mig
- Desperate houswifes
- Top Model
- Ensam mamma saker

(och massa andra)

4 saker jag gjort idag:

- Läst kursplanen för svenska och ett diagnosmaterial
- Städat toan
- Dammsugit
- Tagit en powernap med Hasse

4 saker jag längtar efter:

- SOL
- Helgen
- Ullaredsresan jag och mina kompisar ska göra nästa helg
- Julmyset

4 saker på önskelistan:

- En solresa
- En finare bil
- Större lägenhet
- Fred på jorden

Hahah, kom inte på bättre saker jag önskar mig :P De saker jag önskar mig på riktigt är inga roliga saker ändå!!

Hasse asså..

Plugg och städning står på schemat idag. Lagom spännande dag, men skönt att va hemma iaf. Igår köpte jag toapapper (intresseklubben anteckna) och orkade inte sätta in det på toan utan lät det stå kvar i hallen. Sen när jag kom hem hade Hasse slitit sönder plasten och tagit ut alla rullarna och bitit på dem. Så himla duktig såå..nu bet han på nåt hår, antagligen från sin svans och när jag skulle slänga ut det genom balkongdörren så skulle han springa efter och jag höll på att klämma han rejält i dörren, blir så trött på honom ibland. Men det är svårt att va arg på honom en längre stund, han är ju så söt


Tungt

Idag vaknade jag av en extremt tung huvudvärk. Jag har nästan aldrig ont i huvudet men när jag väl har det är den inte att leka med. Som tur va så är vi lediga från skolan idag annars hade det varit ännu jobbigare. Men nu har äntligen Iprenen hjälpt så det känns inte så farligt längre.

Helgen har varit bra, väldigt lugn och skön men med världens tråkigaste väder. Har iaf vilat upp mig riktigt ordentligt vilket va rätt välbehövligt

I veckan händer nog inget kul alls, plugg, träning och lite jobb. Helgen har jag ingen aning om vad den har att erbjuda..

Hem hem för kalas kalas

Mamma fyller år idag så ska hem för att fira henne. Ikväll blir vi bara de närmaste i familjen och vi ska äta mat, tror hon skulle göra potatis/kasslergratäng! Sen imorgon blir det nog fika med lite släktingar, har inte så många så vi blir nog 8 stycken bara. Sen på söndag är det ju fars dag så då blir det lite firande då med. Massa kalas och mat med andra ord. Tur att jag tränade hårt på gymmet idag då..innan jag åker måste jag diska, slå in presenter och packa ihop lite saker som måste med.

Igår va vi på Huseby. Jättemysigt va det och köpte en hel del faktiskt, bl a ett par öronhängen som jag blev lite kär i, hehe

Hoppas alla får en skön och trevlig helg!

Ny delkurs

Den verkar rätt intressant faktiskt,men mycket litteratur som ska läsas och som jag måste fixa. Tycker inte om att det är en stor hemtenta i slutet heller. Tänker på hur petig läraren va på hemtentan i första delkursen. Men det är ju inte hon som ska rätta så hoppas det går bra.

Helgen blev relativt lugn och skön. Hanna va här en sväng i lördags. Satt och babblade en hel del. Det får bara inte dröja lika länge tills vi ses nästa gång. Sen i söndags va jag med Campushundar en sväng. Hasse fick upp full fart ett tag men sen verkade han lite småarg på en hund, vet inte varför riktigt. Sen mötte jag upp mamma och pappa på Grand samarkand och gick och tittade lite i affärerna, men blev inget köp för nån av oss. Men pappa köpte mammas födelsedagspresent (i en affär där mamma inte va med). Va oxå på City Gross och tittade på alla julsakerna. Kändes lite tidigt, men snart är det ju dags. Ska till Huseby en dag denna veckan. Har bara varit där en gång men det är supermysigt..

Lördag

Ibland känns lördagar som vilken dag som helst. Denna lördagen är en sån dag. Det kan bero på att vi varit lediga från skolan i två dar och att jag varit tvungen att plugga lite. Fast på lördagar har man tillåtelse att vara lite lat. Men än så länge har jag inte varit det. Har dammsugit, pluggat och nu håller jag på och tvättar.

Sen kommer Hanna hit. Har inte träffat henne på nästan två månader och det är faktiskt lite illa. Ska nog inte göra nån särskilt utan bara sitta och snacka..

Klippte och färgade håret igår. Så himla skönt och blev jättenöjd!


Hundvakt



Passar Johans hund Indus idag. Det går bra, även om han varit lite pipig emellanåt. Jag ska aldrig ha två hundar samtidigt, det är inte det lättaste när man ska gå ut. Men Hasse tycker det är kul att ha en kompis iaf.

Har fått resultat på hemtentan förresten. Måste arbeta om ena frågan och komplettera en annan. Det va ett bra tag sen jag behövde göra det på en hemtenta. Känns som denna läraren har verit mycket mer petig än andra. Jag tror jag har koll på vad det är som ska ändras, har mailat henne för säkerhets skull. Vill bli godkänd sen för annars måste man göra om den i vår!

Usch det börjar redan bli lite mörkt ute. Dagarna går mycket fortare nu känns det som..

Weeho

Fick tillbaka begreppstentan som vi skrev för ett tag sen och va rätt beredd på att det inte gått så bra. Men det gjorde det, fick G och det med 5 poäng över. Vet inte hur det gick till för tyckte inte jag skrev särskilt mycket. Men oerhört skönt iaf. Nu väntar jag bara på besked på hemtentan i svenska som vi skrev i delkurs 1. Fattar egentligen inte varför rättaren behövde mer tid än alla andra lärare. 23 dagar har gått och de har 15 dar på sig att rätta. Hon rättade visst färdigt i måndags men sen tar det visst några dar att maila alla. Aja, hoppas jag blir godkänd så jag kan lägga den bakom mig.

Känns alltid som det är något kul jag vill berätta och tänker: "detta kan jag blogga om sen" men sen när jag sätter mig och skriver så kommer jag inte på det. Var säkert inget viktigt..

Rätt pinsamt..

..hur lite folk det va på föreläsningen idag. vi ska va 60-70 stycken men vi va bara 12! Tyckte vi va lite igår när vi va 20-25, men detta tog ändå priset. Sen kan jag mycket väl förstå att man inte går på föreläsningarna när man har en hemtenta som ska redovisas imorgon. Dessutom om man pendlar så är det inte så kul när föreläsningarna bara är på 1,5 timme. Men ja, man kan ju undra vad föreläsaren tänker när det kommer så lite folk. Sen visst de som inte va där missade inte så himla mycket, höll på att somna på båda. Men jag har varit där iallafall!

RSS 2.0