Sol och varmt

Idag har vi haft den första riktiga sommardagen kan man säga. Det har varit varmt så man har kunnat gå i T-shirt innan, men nu är det nästan så man är lite badsugen. Såna här dagar är det riktigt skönt att jobba, fast man blir väldigt matt, så försöker va i skuggan också. Fick en liten släng av solsting på jobbet vid mellanmål. Tog en tallrik och smör, men när jag skulle börja bre upptäckte jag att det inte låg nåt på tallriken, haha. Hon i köket skrattade lite åt mig.
 
Igår hade vi sommarfest med föräldrarna och barnen. Vi fick fint väder, fast det blåste. Det var en mysig stund och alla föräldrar är så himla mysiga. Kändes faktiskt lite vemodigt när jag vet att jag inte får vara kvar på den avdelningen. Är rätt dåligt egentligen att jag inte får nåt besked. Om jag får vara kvar ska jag ha delad tjänst som jag hade förra året. Trivs egentligen inte med det så har sökt till några andra ställen också. Får väl se vad som händer.
 
Imorgon ska vi ha personalfest med glitter/glamour som tema. Perfekt att jag har kvar min tunika som jag hade när Cissy hade 25-årsfest. Lite tråkigt dock att ha svarta kläder nu på sommarn men orkar inte leta efter nåt nytt, kommer glittra i alla fall.

Det regnar idag

Vaknade av värsta skyfallet strax innan 9 idag. Hade balkongdörren öppen lite så det lät extra mycket. Tänkte att jag skulle vänta med att stiga upp tills det regnat över, men det gjorde aldrig det så steg upp halv tio. Som tur är tycker Hasse det är sovarväder idag så han är lugn. Han är nog dessutom trött sen gårdagen. Vi var hemma hos Cissy och Kent och hade det mysigt. Satt ute och pratade och åt god mat ända till halv nio. Sen fick Hasse sitta i deras förråd medan vi tittade på Eurovision. Det tyckte han inte riktigt om, utan spekade på dörren och pep. Han lugnade ner sig lite emellanåt och jag var och försökte lugna honom. Hade som sagt en trevlig kväll, fast som vanligt var vi rätt trötta. Nu var det sista gången man träffade Zandra och hennes stora mage. Det är bara ca 2 veckor kvar nu, så spännande.
 
Pratade med mamma för ett tag sen. Det har visst varit ett rån/misshandel på min gata i natt vid halv 3. Tur att jag hade kommit hem innan. Tycker det är läskigt sånt där och alltmer vanligare.

Långledigt

I morgon är det Kristi himmelsfärdsdag och det innebär att fredagen blir en klämdag. Har tagit ledigt så det ska bli jätteskönt att vara ledig. Brorsan fyller år på fredag så ska fira med att gå ut och äta och på lördag ska vi fira med farmor hemma på Karlslund.
 
Denna veckan har varit en skön jobbvecka. Har varit kanonväder så har varit ute väldigt mycket. I tisdags var vår lilla 6- årsgrupp på konsert i Utvandrarnas hus. Det var fint och lite speciellt med klassisk musik och musik på glas, men barnen uppskattade det. Mest spännande är det så klart att åka buss :) Idag har vi haft utflykt på "berget" där vi grillade hamburgare och lekt. Barnen (och vi vuxna) var rätt möra på eftermiddagen så satt ute och byggde med lego och några barn målade med vatten på plattorna. Då fick jag sån där känsla i kroppen då man älskar sitt jobb :)
 
Har haft 3 utvecklingssamtal denna veckan, "bara" 5 kvar. Men föräldrarna är så lätta att prata med så blir inte direkt nervös.

SUNday

Även idag blir det fantastiskt fint väder. Det har varit det i några dagar nu och det är bara att njuta. I fredags slutade jag tidigt så satt på balkongen och njöt en lång stund. Igår på morgonen/förmiddan var vi i Ingelstad på kosläpp. Började med en frukost i solen i Cissy och Kents trädgård, jättemysigt. Sen promenerade vi till gymnasiet bland allt annat folk. Det var väldigt mycket folk, mest barnfamiljer. Själva kosläppet var väl inte så roligt. Hade en bild av att de skulle hoppa och skutta mycket mer än de gjorde. Sen var det även hästuppvisning och agility som var roligare att se. Väl hemma igen var Hasse och jag väldigt slöa så satt och tog det lugnt på balkongen. Sen blev det en längre promenad efter kvällsmaten. Idag har jag skrivit på 3 utvecklingssamtal, skönt att få lite gjort. I eftermiddag funderar jag på att köra en favorit i repris och gå till Ryttartorpet. Men får i så fall ha keps på mig för brände ansiktet lite igår.
 
 

Sköna maj välkommen

Har en härlig 1:a maj idag. Förmiddagen var lugn, tittade på TV och bläddrade i en tidning. Efter lunch tog jag på promenadskorna och gick till Ryttartorpet. Trodde det skulle vara längre dit än det var. Hittade en sten som vi satt och njöt på ett tag men Hasse hade inte tålamod att sitta still så satt inte så länge. Det blev en promenad på sammanlagt 85 minuter så kände mig rätt seg i benen på tillbakavägen. När vi kom hem satt vi och njöt på balkongen och vi har suttit där ett par timmar, härligt. Igår hade vi en trevlig kväll hos Cissy och Kent. Fick god grillmat, efterrätt och snacks. Synd det inte var lika fint väder som idag, men det var så klart kul ändå. Det är härligt att träffas alla och prata om minnen som man har tillsammans, t ex vad vi gjort på alla valborgs tidigare år. Fick känna på Zandras mage och även se hen röra på sig, häftig känsla. Det är inte så långt kvar för henne nu, spännande.

RSS 2.0