En ganska bra dag

Idag va det dags för ännu en jobbdag. Jobbade heela helgen,men idag jobbade jag bara 8-12 så det va riktigt skönt.
Vecka 34 skulle jag jobba 3 dagar för det är en som ska ha en veckas semester då. Jag ville verkligen inte jobba dessa dagar, dels för att jag kan behöva vara ledigt två veckor innan skolan börjar,plus att jag inte va ledig knappt nåt alls efter skolan slutade och en del för att jag fyller år en av dagarna. Men jag tycker inte om att behöva säga nej, så jag har gått och tänkt att jag får försöka stå ut dessa tre dagar. Men så tog jag mig själv i kragen och tänkte att jag måste säga hur jag känner, så i helgen kom det på fråga hur mycket jag jobbar till. Så då sa jag att jag skulle tycka det va skönt att vara ledig. Det lät väl inte jättepositivt direkt, men hon lovade att hon skulle skriva på en lapp och fråga om det va nån som ville jobba. Hade inte så höga förhoppningar, gick det så gick det..meeen idag så va det en annan ordinarie som frågade om jag visste nåt om det som stod på lappen och då förklarade jag läget för henne. Hon skulle titta lite på det för hon behövde jobba extra för att få ihop sina timmar. När hon tittat på det sa hon att hon kunde jobba två av dagarna :) Hon tyckte att det va jättebra att jag sa till, för hon menade på att det är jätteviktigt att öva sig på att våga säga nej. Troligtvis kommer jag få va ledig den tredje dagen oxå och det känns jäkligt gytt :D 

Våga säga hur du känner och våga säga nej :)

Annars händer väldigt lite. Jobbar som sagt väldigt mycket och när jag väl är ledig orkar man knappt göra nåt alls. Men till helgen ska jag åka hem till mitt kära Karlslund. Har faktiskt hemlängtan, saknar sommarn på landet jättemycket och så saknar jag min familj och Bamse såklart. Åker på fredageftermiddag så jag hinner va hemma lite extra :)


Snöflinga och Stjärna



90-talets barnprogram

        



            

            

Detta är några av alla de barnprogram som jag tittade på när jag var liten. Har säkert glömt massa, det finns ju såå många bra barnprogram och tyvärr visas inte många av dom idag.

Alla Astrid Lindgrens filmer får jag ju inte glömma heller, underbara :)

Trött trött trött

Blää va jag är trött. I fredas krabbade det till sig lite. En boende va tvungen att åka till vårdcentralen och en personal va ju då tvungen att följa med. Hon frågade om jag kunde stanna lite längre (jag jobbade egentligen 7-15). Visst det kunde jag ju för jag hade egentligen ingenting planerat. Men det kändes lite tråkigt att behöva stanna längre när man var intställd på att sluta relativt tidigt. Vid fem ringer hon som följde med och sa att de va tvungna att åka till lasarettet för mer undersökningar så det va bara för mig att stanna ännu längre, suuck. Men vid halv sju sa den andra som jag jobbade att jag kunde åka hem så jag skulle orka med gårdagen. Jag va huur trött som helst så det va skönt att komma hem. Jag va tvungen att gå och lägga mig tidigt för jag skulle jobba 7-17.30 igår. Men nästan direkt när jag lagt mig vid nio-tiden så började grannarna spela skithög musik. Jag försökte verkligen somna men kunde knappt. Vet inte riktigt när jag somnade,men jag sov nog inte så djupt och jag vaknade flera flera gånger under natten och de bara fortsatte festandet. Vid fyra-tiden hade de fortfarande inte slutat och det kändes ju lagom kul när jag va tvungen att stiga upp om 1,5 timme. Men jag lyckades somna om en liten stund,snacka om att jag va trött när jag steg upp..Idag jobbar jag sk. delad tur, så jag har jobbat 7-13 (fast jag fick gå vid halv),sen jobbar jag 17-21 ikväll. Trött?? Svar: jaaa
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på fram tills jag börjar igen. Ska kanske sova en liten stund..
Ska bli otroligt skönt att va ledig imorron. Då ska jag göra så lite som möjligt.

Some pictures

Zandra har ju varit här med Frasse i några dagar. Hon kom i tisdas och då åt vi Buffalovingar och sen tog vi det lugnt framför Allsång på Skansen. Det va det bästa programet hittills i år tyckte vi, Alexander Rybak är ju bara för söt. Efter det tittade vi på Wallander- Skulden som Zandra hade med sig. Den va bra, gillar Wallanderfilmerna..
Igår blev det grillning hemma hos mig. Bjöd hit Sofie oxå som är lite bättre än jag på att få igång grillningen :P Trodde det skulle bli regn och åska, men det blev ingenting med det som tur va. När Sofie hade gått tittade vi på P.S I love you som va lite snyftig men väldigt bra..
Idag har jag inte gjort mycket alls, förutom att baka jordgubbsmuffins. De blev fina och goda :)

Har som sagt haft ett par lugna och sköna dagar. Nu väntar jobb fredag,lördag,söndag. Efter dessa dagar har jag bara ca 4 veckor kvar. Om veckorna går lika fort som det gjort hittills så är det bra :)

Puss puss :)


Skönt ställe att ligga på


Sofie grillar


Söta :)


:)


Jag själv


Avslutar med en sööt bild på Frasse :)

Lite småtrött

Idag har jag varit och tränat på gymet. Var lite tveksam först för min hals kändes lite skum, men jag bestämde mig för att åka dit ändå. Nu när det är sommartider där så öppnar de inte förrens 11. Det var jättemycket folk som stod utanför och väntade, men alla skulle antingen simma eller spinna. Så jag va först inne på gymet, gytt :) Tog det väldigt lugnt på crossen och sen fick musklerna jobba lite.

Ska jobba 14.30-21. Jag ska få följa med på allsång i Linnéparken ikväll :) Hoppas vädret håller i sig, men jag tar på mig varma kläder för det är lite småruggigt ute tycker jag,

Imorgon kommer Zandra upp till Växjö. Ska bli skoj att få träffa dig igen :)



Lördag..

Mina föräldrar har precis varit här och hjälpt mig att sätta upp lite hyllor och så på väggarna,äntligen :)
Tur att man har en pappa som varit snickare och har mängder av verktyg, särskilt eftersom det är betongväggar..
De skulle haft med sig en hissgardin och satt upp den, men mamma som är förvirrad hade glömt att ta med sig den...
Känns iaf mycket mer hemtrevligt när man har lite på väggarna, och jag har oxå fått upp ett skrivbord. Känns skönt att slippa ha den på köksbordet hela tiden..
Annars har jag egentligen ingenting roligt att berätta..ska fortsätta att plocka med alla saker sen

Regn/sol

Idag är det verkligen ostadigt väder. Innan har det regnat,men nu skiner solen. Jag har inte gjort mycket idag, var en sväng på Ica och handlade lite och så har jag gjort russinkakor. Ska ta en liten fika sen och provsmaka dom.

Måste berätta lite om gårdagen: på eftermiddan var jag uppe hos min nya granne Sofie och fikade lite. Vi går för övrigt i samma basgrupp. Det blev en hel del prat, trevligt :) På kvällen va jag bjuden till Cissy och Kent för att grilla. Som vanligt frågade Kent om jag ville ha vin och visst det kunde jag ta för jag skulle ju ändå va ledig idag. Sen tar han fram Turkisk peppar och Baileys och så lite mera vin. Vi satt och spelade Plump (som vi nästan alltid gör). Sen börjar jag och Kent köra pyramiden med Baileys och jag blev nästan lite småfull ;) Tur att det va lillördag :) Stannade där till lite efter tio sen gick jag upp till Sofie igen för jag va liite för berusad för att kunna somna kände jag! Hon hade en kompis hos sig och de satt och drack lite oxå. Det blev rätt mycket hårdrock, lite för mycket för min smak. Men vi spelade oxå massa 80-och 90-talsmusik och musik från gamla barnprogram,kuuul. Jag hamnade inte i säng förrens typ 10 över två ;) Så idag sov jag till klockan nio och det är rätt länge för att vara jag.

Idag SKA jag dra till gymet och träna, va nog två veckor sen sist. Nu kan man ju träna lite när det inte är så varmt


Hittade en gammal bild på mig när jag hade långt hår
Tur att man har förändrats lite :)


...

"Anonym" hade rätt! "Det är ingen ko på isen" betyder alltså att man inte ska ha bråttom. Själv hade jag aldrig hört det innan,men min söta farmor använder en del ordspråk som t ex "Det vet i fåglarna", " Där fick du fikon Zakarias" mm...

Det går för övrigt bra på jobbet. Nu när jag kommit in i rutinerna nu så är det bättre än jag trodde det skulle bli. Visst är det jobbigt emellanåt och jag har blivit mer säker på att jag inte vill jobba med utvecklingsstörda. Men jag ser detta som en utmaning och en chans att utvecklas..

Skönt att va ledig till fredagkväll nu iaf. Skulle jobbat torsdagkväll egentligen,men det blev ett byte, inte mig emot :)


Jag i förra veckan

"Det är ingen ko på isen"

Jag lärde mig ett nytt uttryck som farmor sa när jag va hemma i helgen, nämligen "det är ingen ko på isen" eller nåt sånt
Den som kan lista ut vad det betyder är inte dålig!!


Vaarm

Gud va varmt det är. Skönt att jag slutade relativt tidigt idag. Va extremt trött idag på morronen. I tisdas jobbade jag till nio, igår jobbade jag 8-20,såå det va rätt segt att stiga upp vid 6.40,särskilt eftersom man inte sover så bra när det är så varmt. Men men,inget att  göra åt. Jag vaknade till lite när jag väl kom igång och jobba. Imorron jobbar jag kväll igen, sen är jag ledig i helgen och då ska jag åka hem och vila upp mig. Kan jag behöva känner jag

(Hela detta inlägg handlar ju till övervägande del om jobb. Men det är så mitt liv ser ut just nu)

Strax ska jag upp till tvättstugan!!

RSS 2.0