Flyttstatus

Nu har jag faktiskt packat ner nästintill allt, i alla fall det som går att packa ner. Det är bara lite smågrejer kvar som man får ta allra sist. Känns som det är väldigt mycket som ska flyttas. Blev 10 flyttkartonger+några andra lådor och papperskassar och sopsäckar. Det är inte dirkekt mycket golvyta här, har ju ingenstans att göra av allt.

Usch inatt hade jag en mardröm. Jag drömde att jag skulle flytta allt till den nya och familjen var här och skulle hjälpa mig. Vi hade packat in allt i släpvagnen, men när vi är utanför lägenheten kommer jag på att jag glömt hämta ut nycklarna. Det var sent på kvällen så jag kunde inte göra nåt. Snacka om att jag hade lite panik när jag vaknade. Tur det bara var en dröm. Det får inte hända i verkligheten!!

Hasse tycker inte om när jag stökar och håller på. Jag förstår honom!


Flyttpackning

Idag slutade jag vid två så har passat på att flyttpacka lite. Har i alla fall packat tre kartonger på 1,5 timme, tycker jag är bra. Men känns som det är mycket mycket mer kvar. Mitt lilla hem ser just nu ut som ett bombnedslag. Skulle vilja ha ett rum där jag kunde förvara alla kartonger. Men men är bara att härda ut och gilla läget. Blir skönt när man är på plats i den nya sen. Får se om jag packar nåt mer i kväll eller jag tar fredagsmys. Har hela helgen på mig att packa som tur är. Men vad tråkigt det är, och vad mycket grejer man har, trots att man bor så litet.

Livsuppdatering

Det mesta i mitt liv kretsar just nu kring jobb. Jag jobbar, kommer hem, äter, tittar på TV, sover. Igår var det dessutom lång dag då jag var på jobbet 7.30-20. När jag väl skulle sova så kunde jag inte för jag frös. Somnade väl vid halv tolv eller nåt. Då var det extremt skönt att ha sovmorgon till 8 idag. Ibland är det skönt att inte jobba heltid. Men det är tillräckligt "jobbigt" ändå. Jag gillar varken tidiga mornar eller sena eftermiddagar, haha. Fast jobbar helst tidigt och slutar tidigt ändå. Som tur är så är det oftast roligt att jobba. Särskilt idag när jag åkte stjärtlapp, totalt livsfarligt egentligen, hehe.

Annars händer inte direkt mycket. Var hemma i helgen och tog det lugnt och firade pappa som fyller år idag. Det är så skönt att komma hem till landet ibland och ladda batterierna. Hasse tycker också det är kul. Fast han blir lika glad när jag vi ska åka därifrån.

Denna helgen kommer gå åt till att packa och grovstäda. Usch det är inte kul men snart ska jag flytta och det ska bli kul när väl allt är flyttat och man kan få ordning på allt igen, men innan dess är det mindre kul.

Är väldigt trött nu. Om en stund ska jag duscha och sen se på nåt på TV.

Nya jobbet

Har överlevt två dagar på nya jobbet. Det är mycket att tänka på i början, men nu i början är jag utöver, de som ska gå ner i tjänst gör det första februari. Så jag har ett tag på mig att komma in i det. Personalen är hjälpsamma och det verkar vara en härlig barngrupp. Känns inte som jag hunnit prata så mycket med alla än. Men de verkar goa. Har även fått en namnskylt där det även står att jag är förskollärare. Det känns vuxet!

Arbetslivet

I morgon är det dags att träda in i arbetslivet. Jag har varit i det livet innan, men nu är det annorlunda. Nu kommer jag inte att plugga på ett bra tag. Känns fortfarande grymt konstigt. Men det är ju så i livet att man får gå nya vägar. Jag tror nog att jag kommer trivas bra där och första veckan ska jag väl mest känna av stämningen lite och lära känna alla. Men sen blir det säkert mer krav på en. Fast jag har ju en tjänst utöver de andra tjänsterna så kommer inte ha något ansvarsbarn iaf. Det kan va rätt skönt när man är helt ny. Har packat min lilla ryggsäck så jag slipper leta fram allt i morgon på morgonen, just det inneskorna måste ner!

Cissy ringde för ett tag sen och frågade om jag ville med på bio. Så, vi ska se Girl with the dragon tatoo. Hoppas den är bra.

Examenshögtid

Igår var det examenshögtiden. Min familj kom vid halv tolv då vi åt hemmagjorda baguetter. Sen gick vi mot M-huset där ceremonin var. Alla var rätt nervösa, mest för att snubbla när man skulle upp på scenen. Men det var ingen som gjorde det som tur var. Talen som hölls var rätt tråkiga och allvarliga, förutom Karins som både var roligt och fint. Musiken var rätt sorglig, kunde ju haft lite gladare låtar! Men annars var det fint. Kändes konstigt att se en del människor som man kanske aldrig mer ser igen. Men de som man kommit närmast och som kommer bo kvar i Växjö lär man väl stöta på någon gång.

Efter ceremonin var vi här hemma och fikade och spelade airhockey som jag fick av Zandra och Jörgen i examenspresent. Sen vid sex åkte vi till La Gondola och åt mat. Det var inte alls mycket folk där men det var mest skönt. Maten var helt okej i alla fall.

Dagen var en fin och lite känslosam dag, men jag började inte gråta som jag trodde. Det kändes så overkligt, vet inte om jag fattat det fortfarande att jag har tagit examen och ska börja jobba som förskollärare på måndag!

Vädret var väldigt konstigt också. På dagen var det sol och rätt kallt men senare blev det värsta snöovädret som bara varade en liten stund men sen började lite igen. Idag är det en fin solig dag, men det är säkert kallt. Men ska gå en mellanlång promenad i alla fall.


Examen i morgon

Tiden bara rullar iväg och i morgon är det dags för examenshögtiden.
Det har varit en hel del att fixa innan denna dagen. I söndags kom Zandra hit och då gjorde vi färdigt powerpointen. Sen på måndagen var det då redovisning. Var rätt nervös innan, men det gick bra. Var runt 7-10 personer som tittade på oss. Lyssnade på redovisningar hela dagen så var rätt bra trött efter det. Sen åkte vi ut till Grand samarkand för att hitta nåt att ha på sig i morgon. Hittade en rätt enkel svart klänning som nog blir bra. I tisdags blev jag inringd för att jobba på min praktikplats några timmar, kunde inte säga nej till dem.

Igår hade vi slutopponering, men var inte så nervös. Vi lottade och vårt arbete hamnade sist. Började bli nervös när vi mötte examinatorn och vi alla upptäckte hur stel och strikt hon var. Men det var ändå bra saker hon sa. Har en del ändringar att göra men det känns ändå okej. Är bara ett kapitel som vi fortfarande inte vet riktigt hur vi ska göra med, men det får handledaren hjälpa oss med.

Zandra har som sagt bott här sen i söndags. Har varit mysigt men också jobbigt emellanåt. Är inte van vid att ha nån som bor hos mig och sen bor jag ju inte stort heller. Igår var vi och åt på Venezia med gänget och fick en examenspresent (drinkglas). De hade jättegod mat och det var trevligt. Zandra och Jörgen åkte hem sen så sov själv i natt. Var rätt skönt.

Tänk att det är ett avslut i morgon. Att det var 3,5 år sedan man började plugga på universitet. I början var man väldigt vilsen och visste inte hur sjutton man skulle lära sig hitta. Och alla svåra uppgifter och långa dagar. Men på något sätt tog man sig i genom det. Det har varit tufft en del gånger, med tentor och inlämningar som man inte riktigt förstått sig på. Och tänk hur jag själv har ändrats som person. När jag började här var jag rätt blyg och försiktig men succesivt har jag utvecklas och är inte alls den personen jag var då. Nu står man här och är färdig förskollärare och är mycket vuxnare, det är helt otroligt. Sedan är det rätt skrämmande att börja jobba, då man ska klara sig mer själv, men det ska gå det med. Har jag klarat av denna utbildningen så ska jag nog klara av att jobba också.

Skön helg

Det är så skönt att det är tretton-helg så man får en extra ledig dag. Igår hade jag en riktig städardag. Packade ner alla julgrejer, dammtorkade, dammsugade osv. Sen tvättade jag och handlade jag också. På kvällen åt jag god mat och tittade på The Voice. Jag tycker det konceptet är mycket bättre än Idol. De tävlande känns mycket proffsigare och de tar med både unga och äldre. Sen slipper man alla pinsamma som inte kan sjunga över huvudtaget.

Idag sitter jag och löser Melodikrysset. Hade inte google funnits hade jag aldrig klarat det, hehe. Sen kommer mamma och pappa hit. Ska äta lunch på Grand samarkand och kanske gå där lite. Sen ska jag visa dem var jag ska bo sen. Det börjar närma sig flytt!!

Ett nytt år

Så var det plötsligt 2012. Detta året kommer en del kul att hända: examen, jobbstart, flytt, ska bli faster, gå på bröllop och säkert en hel del annat. Nyåret firades i Zandra och Jörgens nya fina lya. Vi hade en riktigt lugn kväll med tre- rätters, airhockey, UNO, paketleken, film och tittande på raketerna. Oj vi hann visst med en hel del. Jag har aldrig upplevt ett så häftigt fyrverkeri någon gång, även om det gjorde lite ont i mina öron emellanåt.

Idag steg vi upp vid fem för att åka till Växjö. Direkt hemma åkte jag för att hämta Hasse som föräldrarna passat och sen direkt tillbaka igen. Kan säga att det var extremt segt att köra, men skönt att ha honom hemma igen. Sen har vi suttit med examensarbetet hela dagen, snart över!

I august gjorde jag en summering på januari-augusti så tänkte göra en ny summering av resterande månader förra året:

September:
- Började plugga sista terminen
- Zandra hade födelsedagsfest
- Spelade minigolf med Cissy och Kent en riktigt varm sensommardag
- Inflyttningsfest hos Johan och Sara

Oktober:
- Åt ute med Kennerth och Emma (min födelsedagspresent)
- Jörgen hade födelsedagsfest
- Började med examensarbetet

November:
- Ullared
- Firade mammas födelsedag
- Såg musikalen Oklahoma i Växjö konserthus
- Var i Kosta
- Fick lägenhet

December:
- Examensarbete....
- Åt julmat och hade julklappsleken
- Var modell för en dag
- Julmys hos familjen
- Nyår i Karlskrona

RSS 2.0