Midsommarafton

Gårdagen blev riktigt trevlig, men det va en lugn dag/kväll. Började med att äta sillunch hos Cissy och Kent, premiär för mig för i år. Sen hade Kent förberett en fyr-kamp, först en "tipsrunda" fast han hade inte satt upp frågorna, sen va det kubb där det andra laget fick poäng för hur många gånger man behövde för att få ner pinnarna, sen skulle vi kasta tennisbollar i hink men med studs emellan, riktigt svårt faktiskt och sist hade vi musikquiz. Jag och Sara var i lag och vi vann!

På kvällen var vi hos Johan och Sara där vi grillade. Sen körde vi x-box kinect och dance central. Det var svettigt men väldigt roligt. Sen åt vi jordgubbar och glass, andra gången för mig för åt det som efterrätt efter lunchen också, hehe. Och sen spelade vi plump en gång och sen va festen i princip slut. Var hemma vid tolv så vi höll inte på så länge. Drack inte så mycket så det är skönt att va pigg idag.

I eftermiddag/ikväll ska jag köra hem till landet och ska va där några dagar. Ser ut att bli fint väder på tisdag och onsdag så det blir härligt!

Glad midsommar

Idag är det midsommar, inte toppenväder men det regnar inte iaf. Tyvärr har Zandra blivit sjuk så vi kan inte va hos dem på kvällen, men vi ska va hos Johan istället och det går lika bra. Helst hade jag velat fira nånstans på landet, men men det får gå ändå. Om ett tag ska jag duscha och göra mig fin. Va ett tag sen jag gjorde mig så där extra fin.

Hoppas alla får en fin midsommar


Böcker

Idag har jag varit på universitetsbiblioteket och lånat tre böcker. Kändes lite konstigt att gå in där för det var ganska öde, inte så konstigt. Böckerna jag lånade var iaf Hey Dolly av Amanda Svensson, Jag älskade honom av Anna Gavaldas och Bitterfittan av Maria Sveland. Får se vilken som är bäst sen. Har börjat läsa den första, lite konstigt skriven, men väldigt lättläst.

På förmiddan passade det jättebra att kura ner sig i sängen för när jag var på väg hem från bibblan började det regna och sen regnade det på rätt bra. På sommaren gillar jag att läsa. Det är då jag har mest tid, särskilt när jag inte jobbar. Mysigt att antingen sitta inne när det regnar ute eller sitta ute i solen om det är fint. Det var ett tag sen man kunde göra det nu, hoppas det kommer några sådana dagar snart.

Hur kunde hon?

Igår läste jag ut en bok som heter Hur kunde hon?  av Dana Fowley som handlar om Dana som blir utsatt för extrema sexuella övergrepp av sin styvfar,farmor,farfar och andra människor i hennes omgivning. Hennes mamma var med på allt och antingen tittade på eller deltog själv i övergreppen. Även Danas lillasyster tvingades utstå mängder av övergrepp. Ingen av dem vågade berätta och det pågick under 10 års tid, lite längre för lillasystern. Till slut började lillasystern berätta vad hon varit med om och efter lång tid börjar även Dana berätta. Hon har ett stort stöd från sin pojkvän som blir väldigt upprörd när han får veta och gör allt för att alla ska åka fast.

Det är en ganska jobbig bok att läsa, men den är samtidigt viktig. Den visar hur svårt det är att upptäcka barn som blir utsatta för sexuella övergrepp. Det är en av mina rädslor, eller vad jag ska säga, att inte upptäcka. Även om man inte tror att det finns så finns det tyvärr i många grupper och det är det som är så hemskt. Många barn växer upp i svåra förhållanden och tror att det är normalt för de vet inget annat. De skräms samtidigt att inte berätta för någon. Det gäller som pedagog att försöka vara uppmärksam på alla tecken som tyder på att allt inte står rätt till.

Nästa bok jag läser ska inte va så tung utan lite mer lättsam. Nu har jag läst alltför många böcker om barn som har det svårt. Men det är de böckerna jag fastnar för av nån anledning.

två månader

Idag är det "bara" två månader kvar tills min födelsedag. Jag förväntar mig att jag får många fina presenter, höhö.

I eftermiddag ska jag på möte för sommarfritids. Ska få schemat också antar jag. Har fått veta att jag ska börja en vecka senare än jag skulle från början. Känns sådär för jag vet att det inte kan bli nåt annat jobb. Men men får försöka hitta på nåt och försöka njuta av ledigheten.

Regn- och slappdag

Idag har det regnat rätt mycket igen. Härligt sommarväder vi har. Jag har bara tagit det lugnt och läst och sett på tv. Är inte helt hundra frisk än, men känns som den är på väg bort vilket vore skönt. Nu börjar jag bli lite rastlös och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Måste snart ut en liten runda med Hasse och sen blir det väl lite kvällsmat och sen fortsatt slapp.

Lite friskare

Det gör inte så ont i halsen när jag sväljer längre, men är inte helt frisk än. Inatt hade jag jättesvårt att sova, var  vaken i nästan två timmar. Satte på tv:n och det var nån gammal film från 80-talet som jag tittade lite på. Idag är det inte så jättefint väder och det är skönt för då kan jag vila och titta på film med gott samvete.

Hasse nasse fyller år idag, hela två år blir han. Han fick en leksakskanin men den har han redan bitit sönder och tagit ut en del av bomullen. Den var hel och rolig ett tag iaf.
Han har varit jätteliten:


Halsont

Idag hade jag tänkt ta mig till gymmet och träna, men när jag vaknade kände jag att det gjorde ont när jag svalde. Känns fortfarande lite rivigt i halsen, men har köpt halstabletter. Dumma ungar som smittat mig, hehe, men det går väl över. I eftermidda ska jag jobba två timmar på fritids och imorgon ska jag jobba sex timmar på förskola. På fredag ska jag nog va ledig.

Märks att det inte är så många kvar på campus nu, är helt tomt när man kommer ut. Men jag tycker det är rätt skönt och jag hoppas att det inte blir så många fester i sommar.


Trött måndag

Idag va det dags att stiga upp tidigt för att jobba. Va rätt segt att stiga upp, det tyckte även Hasse, hehe. Förmiddan gick ändå rätt fort för vi va ute nästan hela tiden. När jag slutade hade jag massa missade samtal från Sofie som undrade om jag kunde komma och jobba tidigare för hon hade råkat dubbelboka sig. Kunde inte säga nej så det blev några extra timmar. Har alltså jobbat 7.45-17.30 (med ca en timmes rast emellan). Är rätt bra trött i huvudet just så det blir bara lugnt resten av kvällen.

Lugn dag

Idag har jag en riktigt lugn och skön dag. Har varit och handlat lite smått och gott, bl.a. lite ingredienser så jag kan baka om det är en regnig dag. Har även suttit i solen ett tag och läst lite. I eftermidda ska jag inte göra nåt speciellt heller och ikväll ska jag på hundträff med Hasse, så jag kan prata med nån annan än honom, hehe och för att han kan få springa av sig lite också.


Regn hos mig

Idag är det regnväder, men det gör inte mig så mycket. Har städat i garderoben (hade gärna velat ha en större) och sorterat en hel del skolpapper och satt in i pärmar. Det har inte gjort på länge så det var på tiden nu. Dags att få ordning på papper när man endast har ett halvår kvar,hehe.

I eftermiddag ska jag, Zandra och Cissy fika i stan. Det har nog vi tre aldrig gjort! Det blir att sitta inne om inte regnet bestämmer sig för att upphöra. Spelar ingen roll iaf, för det är mysigt att sitta inne och fika när det regnar.

Hade först tänkt att jag skulle bada Hasse idag, men det känns ingen mening. Han är nöjd och trött idag ändå

Här är förresten en bild på mig när jag åkte motorcykel för första gången förra månaden:


Åska

Inatt va det ett riktigt åskoväder, nog det värsta jag varit med om. Jag brukar kunna sova vidare när det åskar men inatt gick det inte. va. Det va så till och med jag va rädd och jag va rädd att det skulle slå ner nånstans. Men det gjorde det inte som tur va. Hoppades att luften skulle rensas lite men det är jättekvavt och klibbigt. Jag har jobbat på en förskola på förmiddan, har varit på den förskolan innan men idag va det en ny avdelning. Ska jobba där igen på måndag, skönt att va på samma ställe.


Underbar helg

Har haft en helt underbar helg med mina vänner. Vi har verkligen kopplat av hela tiden; solat, badat (snabbt dopp för mig), kastat pil, spelat spel, skrattat och ätit, ätit och ätit, hehe. Men det har varit jättehärligt, en bra start på sommarn. En rolig sak va igår när vi skulle spela fotboll och en Elvis-kopia va med och stod i mål. Kent sköt en boll rätt på näsan på honom så han börja blöda näsblod, hehe.

Det är så härligt att åka iväg och slippa tänka på alla måsten och bara koppla av. Lyckades ju pricka in rätt helg även detta år med perfekt väder!

Kristi himmelsfärds dag

Egentligen vet jag inte riktigt vad denna dag innebär. De sa nåt på tv:n om att Jesus kom till himlen denna dag? Idag är det iaf strålande sol och det är superhärligt. Ska åka hem och lämna Hasse för imorgon åker gänget till Timmernabben. Stannar hemma hela dan tror jag och njuter av vädret. Ska bli skönt att komma iväg i helgen också för det ska bli fint väder, tjooho!

I tisdags tog jag förresten premiärdoppet. När jag va på väg från jobbet ringde Cissy och frågade om jag ville grilla och att jag skulle ta med badkläder! Jag är egentligen värsta badkrukan men jag ville inte va sämre. Det va inte jag som doppade mig sist iaf! Men guud va kallt det va, tappade nästan känseln i benen, hehe.


Förra sommarn


RSS 2.0