Fredag fredag fredag

Så skönt att det är fredag, att jag slutade tidigt och att solen skiner! Är ju inte riktigt van att jobba heldagar, men det är kul. Igår var det studiedag och då fick jag vara med när de diskuterade likabehandlingsplanen och på eftermiddan var det föreläsningar, intressant. Är verkligen en rolig barngrupp och min handledare är jättebra.

Helgen blir lugn. Om en stund ska jag hälsa på Zandra som är på sjukan och ikväll blir det soffhäng. Imorgon blir det städning och sen kommer brorsan och hans sambo på eftermiddan och på kvällen ska vi ut och äta. På söndag har jag bara tvätt och träning inplanerat.

Hoppas alla andra också får en härlig helg.

VFU

Igår började första dagen på sista VFU:n. Jag känner på mig att jag kommer trivas bra. Det svåra är att lära sig en del barns namn, en del är så lika! Men annars är det en rolig barngrupp. Har avverkat mina två lite jobbigare dagar då jag först varit på praktik och sen jobbat på fritids. Blir måånga barn att hålla reda på, men ändå kul.

Shopping

Idag gav jag mig ut för jag var i stort behov av att köpa skor. Åkte till Skopunkten för de har billiga och hyffsat bra skor. Hittade ett par halvhöga stövlar och ett par vanliga gympaskor-aktiga. Sen åkte jag till Grand Samarkand. Hittade först ingenting men på H&M hittade jag en skön långärmad lite längre tröja och ett randigt linne. Sist gick jag in på Kicks för jag hade presentkort där. Köpte pärlörhängen, spännen, en klämma och mascara. Nöjd med mina köp, fast mindre kul att det kostade en del. Men fick studiemedlet+lånet idag så det är lugnt. Sen har jag inte fått lönen heller.


Trött i huvet

Idag har det varit en rätt fullspäckad dag; började med seminarie/föreläsning på förmiddan, väntade på bensträckare som hon lovat men blev ingen och fick därför världens träsmak, sen hem en snabbis och fixa lunch och vädra Hasse, tillbaka till skolan för att skriva på läroplansarbetet, hem för att ta det lite lugnt innan det va dags att ta itu med tvätten, ta bort smutstvätten i sängen, rista av täcke och dylikt, dammsuga,  fixa kvällsmat. Sitter här nu lite mätt och ska strax upp till tvättstugan. Skulle behöva städa badrummet, men vet inte om jag orkar. Ska iaf läsa igenom vårt arbete som vi skrev idag och se om vi måste träffas imorgon.

Muntag

Måndag igen, gillar verkligen inte måndagar. Hade skola fram till 15.00 och sen var det jobb fram till 17. Sen hem och gå ut med Hasse, fixa mat och diska. Men resten av kvällen blir det soffläge, tända ljus och te.

Helgen var väldigt lugn. Åkte hem till landet i lördags och på eftermiddan var vi hos farmor och hälsade på. Hon bor på ett kortis nu och det verkade som hon trivdes bra. Hade ett rätt mysigt litet rum. Vi hade med hos Hasse och hon blev så glad över att träffa honom. Igår hade alla i familjen typ ont i huvet (vädret?). Bror med svägerska var och åt middag så det var trevligt. Men vädret kunde varit bättre. Det ösregnade typ hela dagen, trist.

Min fina farmor när hon bodde hemma. Var tidigt i våras nån gång. Ser ut som det är vinter i almanackan? Var i februari/mars iaf.


Tentan skriven

Idag va det dags för tentan. Var sjukt trött på morgonen och inte blev jag piggare heller. Satt och sov när jag skrev kändes det som. Tentan var inte alls som jag tänkt mig och jag kände bara nej jag vill inte. Men jag skrev så gott jag kunde på alla frågor iaf så hoppas det räcker. Förhoppningsvis är det den allra sista tentan någonsin, men blir det en omtenta så får jag ta det då.

Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. Kanske baka om jag får lust. Har hittat ett recept som jag vill testa. Ska gå en promenad runt Trummen senare iaf för solen skiner idag. Ikväll ska vi hem till Cissy och Kent och äta och spela spel, me like.

Imorgon ska jag hem till landet. Koppla av och hälsa på farmor har jag tänkt.

Överfallen

Nu på morgonen blev Hasse överfallen av en stor vit hund. Ägaren hade två hundar, den ena lös som sprang fram, men den var lugn. Den andra som va kopplad band hon vid ett träd för att ta hand om den lösa, men den bundna slet sig och sprang fram till Hasse och började hugga efter honom. Jag fick till slut upp Hasse i famnen som var jätterädd och skakade. Som tur var blev det inga bitmärken, men ändå så blev jag väldigt skärrad. Hasse också som gick med svansen mellan benen. Det var massa annat folk ute som tittade, men det var ju mest pinsamt för den andra.

Han har varit lite dämpad och skakat lite. Sen vet jag inte hur mycket han skakar för att jag ska tycka synd om honom. Men självklart blev han själv chockad. Usch tänker bara på vad som kunde hänt. Mina föräldrars hund blev biten en gång av en stor hund och fick sy en del stygn. Det är skönt att slippa. Om en liten stund ska Hasse klippas. Känns lite dumt, men jag vet att han blir väl omhändertagen där.

Min lilla skrutt. (Bilden är gammal).


4 bilder, 4 år

Här kommer 4 bilder från 4 olika år. Ja, man har ändrats en del och varit brunett ett tag.

2008. Jag och Zandra (Året vi träffades)


2009. Jag och Zandra

2010. Jag, Cissy och Hasse

2011. Jag och R


Tentatrött

Har suttit ett par timmar och pluggat idag till tentan. Ena stunden känns det som jag kan rätt mycket, men en annan stund fattar jag inget. Är massa olika begrepp om demokrati som funktionalistisk/normativ demokrati, public/private good osv. Men jag tror/hoppas jag har lite koll iaf, bara jag inte får hjärnsläpp på fredag!

Har även betällt en del kort för framkallning. Började göra ett fotoalbum förra hösten med bilder från alla mina vänner. Nu har jag även en del gamla bilder som jag tagit från Cissy. Mina vänner har även skrivit gamla minnen från när vi träffades och vad de tycker om mig. Blir så glad av att titta i den.

Kul att några nya har hittat till min blogg förresten. Även om ni inte är så många så är det väldigt kul ändå. Hoppas ni kommer trivas :)

 

 


Måndag

Har lunchrast just nu. Hade en föreläsning på förmiddan och i eftermiddag har vi en till. Sen ska jag jobba. Som vanligt fullt upp på måndagar. Ska försöka plugga lite ikväll om jag inte är för trött som jag brukar va på måndagskvällarna.

I lördags kom pojkvännen och vi mötte upp Cissy i stan för att äta lunch och gå runt och kolla lite. På kvällen kom gänget hit för att äta och snacka. Hade tänkt ta det lugnt men blev lite mer påverkad än jag tänkt. Men kul hade vi. Sen drog vi vidare till Johan och Sara som hade inflyttningsfest. Där fick vi massa gott; egengjord suchi, chips, godis, cupcakes,puuh. Hade iaf en riktigt trevlig kväll.

Igår åkte vi ut till Grand samarkand för att äta buffé, titta på modevisning och kolla runt lite. Köpte bara ett par leggings. Tycker inte det finns så mycket roliga kläder just nu. När vi åkte hem kom världens skyfall och åskoväder, lite otäckt va det faktiskt. Annars var det en riktigt mysig dag.

Lite bilder från i lördags:

Kände verkligen att denna bild skulle bli "jättefin". Hade ont i nacken och hade en vetekudde.

 

Lite dans:


Mycket nu

Vi har verkligen mycket i skolan nu. Vi gör ett läroplansarbete, har salstenta nästa vecka och mitt i allt ihop ska man tänka på examensarbetet. Läroplansarbetet går ändå bra och det är rätt kul men tentan är jag lite orolig över. Har iaf fått exempel på gamla tentor så det är bara att försöka plugga på.

Försöker komma igång lite med träningen också. Ikväll ska jag på afro och imorgon aerobics, hej och hå.

I måndags blev det officiellt att jag har ett förhållande. Han är verkligen en superfin kille och jag är så glad att jag funnit honom (var egentligen han som fann mig kan man säga).

En bild på oss. Jag ser jättekonstig ut.

(Ja han är en aning längre än mig)


Roligt som hänt

Igår köpte jag en ny kalender och jag brukar då alltid titta i den gamla och minnas saker man gjort.
Här kommer några av de roliga saker jag gjort hittills i år:

Januari:
- Haft spelkvällar
- Varit på Stallarna när Cissy haft examensmiddag
- Firat Cissys examen med trerätters
- Haft min bror och svägerska på besök. Har för mig vi åt på Max och sen spelade spel
- Spelat bowling
- Firat pappas födelsedag

Februari:
- Firat Johan och Kents födelsedagar
- Varit i Göteborg
- Haft filmkväll hos bror och svägerska
- Haft mitt kusinbarn på besök. Bjöd på mat och så var vi på bio
- Tittat på melodifestivalen
- Dansat till Scotts

Mars:
- Varit på 20- års kalas hos mitt kusinbarn
- Firat Cissys födelsedag
- Haft Cissy och Kent på besök (bjöd nog på mat)
- Varit på Villa vik och ätit tårtbuffé

April:
- Hade grillpremiär hos mig
- Såg teatern Annie
- Firat påsk hos föräldrarna
- Åt på Båtsmannen och spelade spel efter

Maj:
- Var i Tyskland
- Firade min brors födelsedag då vi var ute och åt
- Firat Rebeccas 25- årsdag
- Varit i Ullared med Zandra och Cissy

Juni:
- Var i Timmernabben med gänget
- Varit på dejt i både Växjö och Oskarshamn
- Firat midsommar

Juli:
- Gjorde visst inget mer än att dejta och jobba ;)

Augusti:
- Varit på Karl- Oskardagarna. Var ute och åt en av kvällarna och var på bio en annan
- Varit i Karlskrona med Zandra och Jörgen och åt på Glassiären för första gången
- Varit lite på Ljungbydagarna
- Fyllt år
- Haft en galen födelsedagsfest

Detta var lite av allt roligt jag gjort hittills detta år. Har säkert gjort lite mer. Hoppas resten av året blir lika bra emellan allt plugg.

Ute och cyklat

Alla som känner mig vet att jag inte tycker om att cykla. Jag har bott i Växjö i nästan 3 år och det var först i somras som jag fick hit min cykel. Ändå har jag inte cyklat alls mycket, typ två gånger till simhallen och några gånger till Willys. Zandra var hos mig och pluggade innan och när hon skulle cykla hem tyckte hon att jag skulle cykla med henne och sen cykla en runda. Jovisst, det gjorde jag. Det gick bra när jag cyklade med henne men sen vet jag inte vad som hände. Höll på och dö ett tag, fick ont i huvet och ville bara hem. Har knappt nån koll på hur långt jag cyklade eller hur länge, men dötrött blev jag iaf. Jag har inte direkt bra kondis och ännu sämre cykelkondis (ha, ett nytt ord?). Aja, motion blev det iaf och jag lär väl inte kunna gå på flera dar.


RSS 2.0